ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ ARTIK PARA ÖDEMEYECEK
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yenilikçi adımlarına devam ediyor. Artan toplu taşıma ücretlerine karşılık yeni projesini duyuran belediye, ortaokul ve liseye giden 42 bin öğrencinin otobüs abonman ücretini karşılayacak.

Uygulamayı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Yavaş, "Sosyal yardımların bir geleneğe dönüşmemesi, nesilden nesile miras kalmaması için eşit şartlarda eğitimden başka çaremiz bulunmuyor. Bir evladımızın gülüşüne tüm dünyayı sığdırabilmek için çalışmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

BELEDİYE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ
Eğitim alanında attığı adımlarla dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrenciler için indirimli sudan otobüslerde abonman hizmetine, çalışma istasyonlarından kütüphanelere, çamaşır yıkama merkezlerinden geçici barınma merkezlerine kadar pek çok projeyi yaşama geçiren ABB, yeni bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda ilkokula giden 6 bin 500 çocuğunun servis ücretlerini karşılamaya başlayan Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında da söz konusu ödemelere devam ederken yeni uygulamayla sosyal yardım alan ailelerin ortaokul ve liseye giden 42 bin çocuğunun öğrenci abonman ücretini de karşılayacak.

MANSUR YAVAŞ BİZZAT DUYURDU
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili ailem, bugün karne günü. Karnelerini alan tüm evlatlarımızın gözlerinden öpüyorum. Bu vesileyle yeni bir uygulamaya geçeceğimizi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Kentimizde üçüncü kuşak olarak sosyal yardım alan hemşehrilerimiz var. Babası yardım almış, dedesi yardım almış; şimdi de kendisinin yardıma ihtiyacı var. En büyük sosyal yaramız ise yeni nesildeki evlatlarımızın da eğitimlerini imkansızlıklar içerisinde sürdürme meselesidir. Sosyal yardımların bir geleneğe dönüşmemesi, nesilden nesile miras kalmaması için eşit şartlarda eğitimden başka çaremiz bulunmuyor.

"SERVİS YARDIMLARI DEVAM EDECEK"
Bu yüzden, ilklere imza atarak, çocuklar üşümesin diye doğal gaz, sağlıklı büyüsünler diye protein ve eşit şartlarda eğitim hakkına sahip olsunlar diye kırtasiye desteğine başlamıştık. Sosyal yardım alan ailelerimizin ilkokula giden yaklaşık 6 bin 500 evladı için servis ücretlerini 2023 yılında da ödemeye devam edeceğiz. Yeni uygulamamızda ise ortaokul ve liseye giden, yaklaşık 42 bin evladımız için öğrenci abonman ücretlerini karşılamaya başlıyoruz. Biz buradayız. Yeter ki onlar okusunlar; kendilerine, ailelerine ve ülkemize gelecekte ışık olsunlar. Bir evladımızın gülüşüne tüm dünyayı sığdırabilmek için çalışmaya devam ediyoruz."