Canlı yayında gündemi değerlendiren BBP lideri, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ikili zirvede görüşülenleri aktardı.

İkili zirvede deprem bölgesindeki son durumun masadaki ilk konu olduğunu belirten Destici, seçimlerde nasıl bir yol izleneceği konusunun da değerlendirildiğini aktardı. Mıustafa Destici, Cumhur İttifakı olarak çıktıkları bu yolda seçimlerim kazanılması için ellerinden gelen tüm çalışmalara destek vereceklerini belirtti.

Mustafa Destici Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinlik kazanmasının ardından HDP ile görüşeceği yönündeki söylemlere değinerek, HDP ile resmi bir ittifak olmadığını ancak fiili bir ittifak olduğunu söyledi.

Ayrıca Mustafa Destici HDP ile 6'lı Masa İttifakı'nı görmek isteyenleri İBB'yi işaret ederek, İYİ Parti liderine bir soru yöneltti:

''Seçimi çok kritik görüyoruz. Cumhur İttifakı'nın bu seçimi kazanması için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Bizi endişelendiren gelişmeler var. Kemal Bey'in nezaketi var. Birbirimizi cenazelerimizde ararız. Ben kimseye hakaret etmem. Eleştirilerimi şahsileştirmem. Siyasi olarak değerlendirdiğimde Kemal Bey'le elbette en ağır eleştirilerimi yaparım. Bana göre en yakın cari tehdit, Suriye'nin kuzeyinde cari PKK yapılanmasıdır. Kemal Bey, ne diyor, "Suriye'nin kuzeyinde bir başkası olacağına PYD olsun" diyor. PYD'nin PKK olduğunu bilmiyorlar mı? Ben bölgeyi gezdim. Şunu gördüm. HDP'nin kitlesi, PKK'nın sempatizanları pusuya yatmışlar. HDP 6'lı Masa ile seçimi kazanacak, kayyumlar kaldırılacak, belediyeler HDP'ye teslim edilecek. Bölgede PKK hakimiyeti ele geçirilecek. Pusuya yatmışlar bunu istiyorlar. Adam açıkça söylüyor, gelirsek kayyumları geri vereceğiz diyor. Ortak metinde bu yok mu?

Resmi değil ama fiili ittifakları var. Zaten HDP 6'lı Masa İttifakı'nı görmek isteyenler İBB'ye baksınlar, labaratuvar orası. Siyasi paylaşımdan bahsediyorum. İBB'de, İzmir Belediyesi'nde bunların olduğu herkes biliyor. Meral Hanım'ı da samimi gelmiyor. PKK eşittir HDP diyor. Peki senin Cumhurbaşkanı adayın PKK ile görüşüyor. Sen buna nasıl evet diyorsun. Efendim 'görüşebilirmiş de masaya bir şey getiremezmiş'. Getirmiş zaten adam. Meral Hanım'da ışık görmeseler, terörist Demirtaş diyebilir mi 'Ben kahvaltıya geleceğim' bana niye demiyor. 37 kişinin katilinin azmettiricisine, PKK bayrakları altında miting yapıp, Doğubeyazıt'ta 'Burada devlet kuracağız göreceksiniz' diyen terörist olmaz da ne olur sizce?''