Tokat ve Yozgat'ta eğitime bir gün ara verildi Tokat ve Yozgat'ta eğitime bir gün ara verildi

 Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, 28 Mayıs seçimleri için sahada çalışmaya devam edeceklerinin altını çizerek, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni seçim stratejisi ve terör hakkındaki açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs öncesinde söyledikleri ile sonrasında söyledikleri arasında uçurum olduğunu söyleyen Destici, Millet İttifakı adayının söylemlerinin gülünç bulduğunu söyledi.

SİNAN OĞAN'IN OY DAĞILIMI

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ulaştığı 5,2'lik oy oranının başlı başına kendi tabanınından olmadığını söyleyen Destici, oyların çoğunluğunun tepki oyları olduğunu belirti:

"Herkesin ortak olduğu bir nokta var, o da Sinan Oğan'ın aldığı 5,2 oy çoğunluğu ne Zafer ne Sinan Oğan'ındır. Bu oyların bir kısmı evet o ittifakındır ama o oyların daha çoğunluğu onların değildir. Tepki oylarıdır. Bunun bir kısmı Memleket Partisi'nin oylarıdır, Muharrem İnce'nin oylarıdır. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tepki oylarıdır. Bu oylar tamamen onların cebindeki oylar değildir. O oyların önemli bir kısmı da ne yaparlarsa yapsınlar, zaten Cumhur İttifakı'na ve cumhurbaşkanı adayına gelecektir."

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi halinde kendisine yardımcılık vermesi konusunda bir görüşme olup olmadığını sorması üzerine Mustafa Destici, "Bizim ittifakımız bir pazarlık ittifakı değil. Dolayısıyla da bu konular şu ana kadar hiç konuşulmamıştır. Bizim bütün hedefimiz şu anda ikinci tur seçimlerini en az mevcut durumu koruyarak kazanmaktır. Yani bizim tamamen hedefimiz budur. Dolayısıyla da bu konu hiç gündemimizde olmamıştır" ifadeleri ile yanıt verdi.