Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu. 

"İşte bu yüzden İstanbul sevinirse, mutlu olursa İslam dünyası sevinir, dünyadaki tüm vicdanlar sevinir"

Murat Kurum "Yeni demokrasi destanımıza hayırlı olsun diyorum. İstanbul en çok da İstanbul’dur. İşte bu yüzden İstanbul sevinirse, mutlu olursa İslam dünyası sevinir, dünyadaki tüm vicdanlar sevinir. İşte bu yüzden İstanbul’umuzda, İstanbulumuzun 39 ilçesinde hizmet etmek, tarihimize, geleceğimize insanlık alemine hizmettir.

Sevdalısı olduğumuz şehrimize hizmet ederek bizler de İstanbul’umuzun birçok noktasında, 39 ilçesinde 963 mahallesinde hizmetlerimiz, projelerimiz var. 5 yıldır Bakanlık sürecinde de kadim şehrimiz, Sancaktepe’miz için, belediyemizle, milletvekilimizle birlikte emin olun gece demeden gündüz demeden çalıştık. Hep çalıştık, Allah’ın izniyle çalışmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanımız bunları hayal ederken karşı tarafta tek bir amacı olmayan Kılıçdaroğlu var"

Bakan Kurum, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek "Bir tarafta milleti için devasa köprüleri, yolları, hastaneleri, hızlı trenleri, şehir hastaneleri, havalimanları, sosyal konutları, kent meydanlarını, üniversitelerini inşa edenler var. Diğer tarafa baktığınızda milletin gönlüne boş vaatlerle girmeye çalışanlar var.
Bir taraftan İstanbul’umuzun deprem bütçesini 6 kat düşürüp yılda 20 bin konut yapacağız ve toplamda 100 bin konut yapacağız sözünü tutmayan İmamoğlu var.

Şebnem Bursalı'nın İstakoz Paylaşımı Balık Tezgahlarını Canlandırdı Şebnem Bursalı'nın İstakoz Paylaşımı Balık Tezgahlarını Canlandırdı

Diğer tarafta bu ülkeye milyonlarca yeni yuva kazandıran 5 milyon vatandaşımızı sıcak yuvalarına kavuşturan AK Parti var." dedi.

"Bayramın birinci gününü bekleyin"

Kurum, Ramazan Bayramı'nın birinci gününü işaret etti ve şöyle konuştu"Bayramın birinci gününü bekleyin. Bayramın birinci gününde sayın Cumhurbaşkanımız tüm Türkiye’ye İstanbul’umuza güzel mesajlar verecek. Dönüşüme kararlı bir şekilde devam edeceğiz. İnşallah 1.5 milyonluk İstanbul dönüşümünün ilk temellerini atacağız. Tüm emeklerimiz, Sancaktepe için, Sancaktepeli kardeşlerimiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum."