Ramazan'ın bitmesine yarısından daha az bir süre kalması nedeniyle insanlar bayram için tatil ve memlekete gitme planları yapmaya başladılar bile. Ancak bayram tatilinin hafta sonu ile birleştirilip 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı halen merak konusu. Meraklı bekleyiş sürerken daha önceki haberimizde hükümete yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgileri siz değerli okuyuculzarımızla paylaşmış, haberimizde bayram tatilinin 9 güne çıkarılması hakkında çalışma yürütüldüğünü belirtmiştik.

SON DAKİKA: BAYAM TATİLİNİN 9 GÜNE ÇIKARILMASI ÇALIŞMASINDA SONA GELİNDİ

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla ilgili hükümete yakın kaynağımızdan edindiğimiz bilgiye göre bir çalışma yürütüldüğünü daha önceki haberimizde belirtmiştik. Yine aynı kaynağımızdan edindiğimiz bilgiye göre  bayram tatilinin dokuz güne çıkarılmasıyla ilgili çalışmada sona gelindi. Yapılan çalışmaya göre 26 Nisan 2022 tarihinde kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmanın sonucunu duyurması bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre aksi bir durum olmadığı sürece bayram tatilinin dokuz güne uzatılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Nihai kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği belirtilirken, bayramdan önceki ilk kabine toplantısında açıklamasıda beklentiler arasında.

BAYRAM HANGİ GÜNLER?

1 Mayıs hem İşçi Bayramı hem de Arefe günü olarak dikkat çekliyor.

Ramazan Bayramı 1. günü: 2 Mayıs 2022 Pazartesi
Ramazan Bayramı 2. günü: 3 Mayıs 2022 Salı
Ramazan Bayramı 3. günü: 4 Mayıs 2022 Çarşamba

Eğer söz konusu tatil uzatması yapılırsa 5 ve 6 mayıs tarihleride tatil edilmiş olacak.