Ramazan ayının yarısına gelincesiyle birlikte tatil planlamaları da çalışanlar ve çocuklar için yapılmaya başlandı bile. Ramazan bayramı bu sene hafta içine denk geliyor. Geriye ise tatil olmayan 2 gün kalıyor. Bu 2 gün de tatil olarak ilan edildiği takdirde bayram tatili toplamda 9 güne uzamış oluyor.

TURİZMCİLER 9 GÜN OLSUN İSTİYOR

Özellikle turistik alanlardaki esnaflar bayram tatilinin uzatılmasından yani dokuz gün olmasından yana. Bu taleplerini de ilgili bakanlığa iletmiş durumdalar. Bu sene savaş nedeniyle Ukraynalı turist gelmeyeceğini de varsayarsak turizm için bayram tatilinin uzatılması faydalı olabilir.

HÜKÜMETE YAKIN KAYNAKLARDAN BİLGİ

Hükümete yakınlıgıyla bilinin kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre bayram tatilinin dokuz güne uzatılması için bir çalışma yapılıyor. Genel olarak karar merciileri de bu duruma sıcak bakıyor. Tatil uzatılarak ekonomide bir sürkilasyon yaratılması hedefleniyor. 

TATİLİN UZATILDIĞI NE ZAMAN AÇIKLANACAK ?

Bayram tatilinin uzaltıldığı ile ilgili çalışma sürerken resmi makamlardan açıklamanın ramazan ayının son haftasında gelmesi bekleniyor. Tatil rezervasyonları için ramazan ayının son haftasını beklemekte fayda var. Özellikle iptal edildğinde ücret iadesi yapmayan firmalardan kaçınılmalı.