Gelecek Partisi'nin Lideri Ahmet Davutoğlu'nun, Bayraktar ile ilgili tekelleşme iddialarına Haluk Bayraktar'dan cevap geldi.

Haluk Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ahmet Davutoğlu'na "körle yatan şaşı kalkar" diyerek  önlerine konulan "takoz"ların olduğunu söyledi.

Haluk Bayraktar'ın açıklaması şöyle:

MEB'den okullara son dakika uyarısı geldi! Onay günü bugün MEB'den okullara son dakika uyarısı geldi! Onay günü bugün

“Körle yatan şaşı kalkar”. Gün geçmiyor ki birisi daha aynı hakikat dışı söylemlerle karalama kampanyasına katılmasın. “Rekabet istemiyor, tekel olmak istiyormuşuz.” Bu karalamalara verdiğimiz cevabı bir kez daha aşağıda paylaşıyoruz. Belli ki, aynı yalana sarılarak örülmek istenen çoraplar, konulmak istenen TAKOZ'lar var. O TAKOZ’ları kaldırmak konusunda Milletimiz bizimle oldukça mücadelemizi sürdüreceğiz. Rekabet ve tekel meselesine gelince; Türkiye Baykar’dan önce İsrail’den İHA alıyordu. Baykar İHA üretti, İsrail firmasıyla rekabet etti ve Türkiye’ye daha kaliteli İHA’ları 10’da 1 maliyetle tedarik etti. Halihazırda Türkiye’de İHA üretimi yapan biri vakıf şirketi, 7 firma var. Hangi tekelden bahsediyorsunuz? Baykar, ABD, İsrail ve Çin firmalarını rekabette geride bıraktı, 30 ülkeye ihracat yaptı. Dünyanın en büyük İHA ihracatçısı oldu.