Sıfır araç tedarikindeki kısıtlılık, araç almak isteyenleri ikinci el otomobillere yöneltti. Bu artan talep, ikinci el araç fiyatlarını yükseltti. Galericiler, sattıkları aracı aynı fiyata yeniden satamadıklarını ifade ettiler. Gökhan Ardeşen gibi bazı galeriler, ikinci el otomobil piyasasında yoğun bir hareketlilik yaşandığını belirtiyor. Özellikle bayram öncesi ve bahar ayları öncesi fiyatlar daha da yükselebiliyor. Bayilerde sıfır araç bulunmaması da bu süreci hızlandırıyor.

Togg ikinci el araç piyasasını düşürebilir

Yerli otomobil üreticisi TOGG'un geçtiğimiz günlerde fiyatı belli oldu ve ön siparişe açıldı. Ancak, galericiler kısa vadede bir etki beklemiyorlar. TOGG'un seri üretime geçmesiyle birlikte otomobil piyasalarında fiyatların düşebileceği öngörülüyor. Ancak, şu an ön sipariş döneminde olduğu için fiyatları kısa vadede etkilemesi beklenmiyor. Galericiler TOGG'un seri üretime geçmesini heyecanla beklediklerini ifade ediyorlar.

Togg'un teslimatlarının başlaması ve tedarik sıkıntısı yaşamaması durumunda ise özellikle ikinci el araç piyasasında hatrı sayılır miktarda düşüş bekleniyor.