Son günlerde bayilerin "sıfır araçlarda" gerçekleştirdiği skandallara bir yenisi ekleniyor. Liste fiyatına eklenen fahiş aksesuar bedelleri ve araç sırası için talep edilen rüşvetlerin ardından, bayiler şimdi de engelli vatandaşların araçlarına göz dikti. Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf olan engelli vatandaşlar, 1 milyon 4 bin 200 TL'ye kadar olan araçları 550 bin TL'ye satın alabiliyor. Ancak bazı vicdansız bayiler, engelli vatandaşlardan bu araçlara el altından 100 ila 200 bin TL arasında rüşvet talep ediyor. Aksi takdirde, "araç yok" bahanesiyle engelli vatandaşlara sıfır araç satışı gerçekleştirmiyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Operasyon! 3 Kişi Göz Altına Alındı Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Operasyon! 3 Kişi Göz Altına Alındı

Rüşvet talepleri açıktan yapılıyor

Bu konuda mağduriyet yaşayan bir engelli yakını, SABAH gazetesine şunları anlattı: "6 yaşındaki oğlumun yüzde 90 bedensel ve zihinsel engeli bulunuyor. Raporları elimizde mevcut. Oğlumun tedavisi için sık sık hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle araca büyük bir ihtiyacımız var. Devletin tanıdığı bu haktan yararlanmak için bayiye başvuruda bulundum. Ancak bayinin bana söyledikleri karşısında şok oldum. Sıfır araç krizi yaşandığını ve bu aracı bana verebilmeleri için elden 200 bin TL vermeyi teklif ettiler. Kabul etmedim ve başka bir bayiye gittim, o da 100 bin TL talep etti. Yani bayiler açıktan rüşvet talep ediyorlar. Bu parayı kimseye vermem, hasta oğlumun hakkını yedirtmem."

Sektör temsilcileri tepki gösterdi

Konunun detaylarını öğrenmek amacıyla ulaştığımız bir sektör temsilcisi de, "Maalesef durum bu kadar vicdansızca bir noktaya geldi. Duyduklarımız karşısında büyük bir şaşkınlık yaşıyoruz. Bayiler artık '1 milyonluk arabayı 550 bin liraya alıyor zaten, 100-200 bin lira da bize versinler' pişkinliğiyle yaklaşıyor" dedi.