Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Polis, jandarma ve sahil güvenlik personeliyle iftar programında bir araya geldi. Baltalimanı Polisevi'nde düzenlenen iftar sonrası güvenlik personeline seslenen Erdoğan, "Biz, dünyanın en kadim, en köklü, en güçlü, en geniş coğrafyada hüküm sürmüş, en yüksek medeniyetlerini kurmuş milletlerin başında geliyoruz" dedi. Bireyden başlayıp millete kadar uzanan insan topluluğunu bir arada tutmanın ilk şartının can ve mal güvenliklerini, huzurlarını, geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Erdoğan şunları söyledi: "Toplumun can ve mal güvenliğine yönelik her türlü tehditle başarıyla mücadele etmek devletin asli görevlerinden biridir."

TEPELERİNE BİNİYORUZ

"Türkiye, uzun süren terörle mücadele döneminde, askeriyle, polisiyle, jandarmasıyla, güvenlik korucusuyla, diğer kamu görevlileriyle, vatandaşıyla on binlerce şehit vermiş bir ülke. Buna rağmen, terörle mücadeleyi daima hukuk devleti sınırları içinde yürüttük, insanlıkla bağdaşmayan yöntemlere asla tevessül etmedik. Hamdolsun, sınırlarımız içinde bitirme noktasına getirdiğimiz terörle mücadele sürecimizi alnımızın akıyla bugünlere ulaştırdık. Artık terör örgütlerinin bize saldırmasını beklemiyor, onları sınırlarımız ötesinde gizlendikleri inlerinde bulup tepelerine biniyor, başlarını eziyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve İstihbarat Teşkilatımız başta olmak üzere, bu mücadelede görev alan tüm birimlerimizin tek yumruk olarak birlikte çalışmasıyla, terörle mücadelede ülkemizi yeni bir dönem açmış bulunuyoruz."

SONUNA KADAR YANINIZDAYIM

"Zaman zaman özellikle polislerimizin üzerine gelindiğini, haksız ithamlarla zan altında bırakıldıklarını görüyoruz. Sizler bunların hiçbirine aldırmayın, sadece ve sadece vazifenize odaklanın. Cumhurbaşkanı olarak görevini hukuk içinde yürüten, meşruiyet çizgisinden ayrılmayan her kamu görevlisi gibi, polislerimiz ile personellerinin önemli bir kısmını profesyonelleştirdiğimiz jandarmamızın ve sahil güvenlik personelimizin de sonuna kadar yanındayım.


Baltalimanı Polisevi'nde düzenlenen iftar programına Başkan Erdoğan ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.


PROVOKASYONLARA RAĞMEN EN GÜVENLİ ÜLKELERDEN BİRİYİZ

"Son dönemde; asayişten uyuşturucuyla mücadeleye, organize suçların önlenmesinden trafik hizmetlerine, kıyılarımızın güvenliğinden uluslararası misyon faaliyetlerimize kadar geniş bir alanda tarihimizin en önemli başarılarını elde ettik. Emniyet Teşkilatımızın, Jandarmamızın, Sahil Güvenliğimizin takdire şayan bir iş birliği ve koordinasyon içinde yürüttüğü çalışmaların meyvelerini en güzel şekilde topladık. Bu sayede Türkiye, bölgesindeki krizlere, sığınmacı akınına, iç ve dış nice provokasyon girişimine rağmen, dünyanın en huzurlu, en güvenli ülkelerinden biri olarak öne çıkmıştır."


BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDECEĞİZ

"Biz sadece milletimizin huzurunu teminat altına almakla kalmadık. Bu kriz döneminde, VEFA timleri gibi uygulamalarla, güvenlik teşkilatlarımızın vatandaşlarımıza geniş bir alanda hizmet vermesini sağladık. Güya medeni, güya insan hakları savunucusu Avrupa'nın denizlerde ölüme terk ettiği sığınmacıları kurtararak dünyaya vicdan ve ahlak dersi verdik. 15 Temmuz'un ardından güvenlik kurumlarımızı sadece FETÖ'den temizlemekle kalmadık, kapasitelerini de fevkalade artıracak reformlar gerçekleştirdik. İnşallah hep birlikte milletimizin huzurunu daim eyleyerek büyük ve güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz."