Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, muhalefetin olası cumhurbaşkanı adaylarını değerlendirdiği yazısında, İyi Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkan adaylığı konusunda sessizliğini koruduğunu belirterek, "Bazı CHP ve İyi Partililer de Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığı konusunda seslerini yükseltiyorlar. Altılı masanın cumhurbaşkanlığı için ilk aday adayları olan Ekrem İmamoğlu, doğal felaketlerde İstanbul'da olmaması ve fevri çıkışları sebebiyle gözden düştü.
Ancak Mansur Yavaş, medyada fazla yer almadığı ve sessizliğini koruduğu için hâlâ gizemini koruyor. Mansur Yavaş meydanlara çıktığında gizemli havanın bozulacağını ve liderlik vasıflarıyla uzaktan yakından ilgisinin olmadığının anlaşılacağını söyleyenler hiç de az değil." ifadelerini kullandı.

Altılı masanın kaderinin HDP'nin elinde olduğunu iddia eden Barlas, "Masayı oluşturan sağ-muhafazakâr kökenli 5 parti ile CHP'deki Kemalistler, HDP'nin dayatması konusunda ne düşünüyorlar acaba? Masa devrilirse hiç sürpriz olmasın." diye yazdı.