EYT müjdesi emekli olmak isteyen yaklaşık 2.2 milyon insanı sevindirmişti. EYT düzenlemesinin her adımı gündem maddesi olurken EYT’liler her detayı merak ediyorlar. EYT’liler emekli maaşlarının ilk ödemesini ne zaman alacakları sorusu günlerdir gündemdeydi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’lilerin ilk maaşlarını 1 Mart’ta alacaklarını açıkladı.


EYT emeklilerinin 1 Mart’ta emekli maaşı alacaklarını öğrenmesinin akabinde akıllara promosyon sorusunu getirdi. Bankalar, EYT’liler için hazırladıkları promosyon kampanyalarını sundu. EYT derneğin üyesi Meral Karadağ ise banka promosyon ödemelerinin şuan için çok düşük kaldığını belirterek, “Herkes yasanın çıkmasını bekliyor. Buna bankalar da dahil. Ancak biz bankalarla görüşmeye başladık. Asgari ücret dahi 8 bin 500 lira olmuşken, 7 bin 500 lira promosyonu kabul edemeyiz. Bankaların promosyon ödemelerinde 20 bine kadar çıkmasını bekliyoruz. En yüksek promosyonu verenle anlaşırız” dedi.


EYT’lilerin de pahalı hayat şartları nedeniyle promosyon taleplerinde gün geçtikçe artış yaşanırken bankaların teklifleri ne yönde ?

- GARANTİ BBVA: Emekli maaşını bankaya taşıyanlara 6 bin TL nakit promosyon + 1.500 TL bonus kampanyası sunuyor. Son tarih 31 Ocak.

- AKBANK: Emekli maaşını bankaya taşıyan ve 3 yıl boyunca maaşını bankadan almayı garanti verenlere 7 bin TL promosyon ödemesi sunuyor. Son gün 31 Ocak.

- YAPI KREDİ: Banka 7 bin TL nakit promosyon veriyor. Diğer ek ödemelerle toplam promosyon ödemesi 7 bin 500 TL’ye varıyor.