Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem sonrası hasar tespit çalışmaları yapılmaya başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yaptığı açıklamaya göre,

“10 ilde 171 bin 882 bina incelendi. Bu binalarda toplamda 1 milyon bağımsız bölümün hasar tespitini yapmış olduk. Şu an itibariyle 10 ilimizde 24 bin 921 binada 120 bin 940 bağımsız bölümün acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptık. 10 ilimizde 122 bin 279 yapıda bulunan 729 bin 435 bağımsız bölümünde az hasarlı ve hasarsız olduğunun tespiti yapıldı.”
Kurum, "Şu an 18 enkazımızda arama kurtarma çalışmalarını yürütüyoruz. 1306 enkazda arama kurtarma çalışmaları tamamlanmıştır." diye konuştu.
"Köylerimizde elektrik ve su hasarlarının büyük bir kısmını giderdik. 4 köyümüz kaldı. Onlara da yarın vereceğiz. İslahiye'de 68, Nurdağı'nda da şu an itibarıyla 35 köye elektriğimizi veriyoruz. Sularımızı merkezde vermeye başladığımızı ifade etmiştim. Dolayısıyla altyapıyla ilgili hasarların da büyük bir kısmını giderdik. Gaziantep genelinde doğal gaz vermeye başladık. Şu an itibarıyla yerelin yüzde 25'ine doğal gazımızı verdik. Önceliğimiz hastanelerimiz, vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını giderecekleri alanlara veriyoruz. Camilerimiz, hastanelerimiz, okullarımız, kamu kurum binaları ve ardından da konutlara vermeye başladık. Şu an için Gaziantep'te 21 bin bağımsız bölüme doğal gaz verilmiştir. Cuma gününe kadar ilin tamamına doğal gaz vermeyi planlıyoruz." Dedi.