Sosyal yardım başvurusu,  e-Devlet sistemi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla yapılabilmekte. Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara, devlet kurumları tarafından belirlenen kriterlere göre ihtiyaca yönelik destek ödemeleri yapılmaktadır. Sosyal yardım parası, hane başına düşen gelir miktarına göre belirlenmekte. İşte başvuru şartları...
 

Sosyal yardım başvuruları, e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden yapılır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hane başına düşen gelir miktarına göre belirli tutarlarda destek ödemesi yapılacak. Sosyal yardım tutarları, ailedeki kişi sayısı ve hane başına düşen gelir miktarına göre değişmektedir. Ödemeler, başvuruları onaylanan vatandaşların beyan ettikleri banka hesaplarına veya PTT şubelerinden nakit olarak yapılır.

Sosyal yardım ödeme tutarları ve koşulları şu şekildedir:

  • Hane içinde yaşayan vatandaşların kişi başına düşen gelir 450 TL ve daha az ise kişi başı 1250 TL destek ödemesi yapılır.

  • Hane içinde yaşayan vatandaşların kişi başına düşen gelir 450 TL ile 911.15 TL arasında ise kişi başı 1100 TL destek ödemesi yapılır.

  • Hane içinde yaşayan vatandaşların kişi başına düşen gelir 911.15 TL ile 1372.30 TL arasında ise kişi başı 950 TL destek ödemesi yapılır.

  • Hane içinde yaşayan vatandaşların kişi başına düşen gelir 1372.30 TL ile 2.835.60 TL arasında ise kişi başı 850 TL destek ödemesi yapılır.

Ayrıca, çocuğu olan ailelere de sosyal yardım ödemesi yapılmaktadır. Çocuk sayısına göre sosyal yardım tutarları şu şekildedir:

  • 1 veya 2 çocuğu olan ailelere 350 TL destek ödemesi yapılır.

    MSN ve Facebook'un efsane özelliği Instagram'a geliyor MSN ve Facebook'un efsane özelliği Instagram'a geliyor
  • 3 çocuğu olan ailelere 450 TL destek ödemesi yapılır.

  • 4 çocuğu bulunan ailelere 550 TL destek ödemesi yapılır.

  • 5 ve daha fazla çocuğu bulunan ailelere 650 TL destek ödemesi yapılır.

Başvurusu onaylanan vatandaşlar, beyan ettikleri banka hesaplarına veya PTT şubelerinden nakit olarak ödemelerini alabilirler. Banka hesabı beyan etmeyen vatandaşlar, PTT şubelerine kimlik kartlarını ibraz ederek ödemelerini nakit olarak alabilirler. Başvurularınızın onaylanması için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin teyit işlemini tamamlamasını beklemeniz gerekmektedir.