Çocuk sahibi olan ve maddi destek bekleyen ailelere sevindirici bir haber geldi. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik beklenen yardımların yapıldığı resmi olarak duyuruldu. Bu ödemeler, devletin çocuklarına destek olma amacı güden ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı yardımların bir parçasıdır. Mayıs ayı destek ödemelerinin alınıp alınmadığını merak eden hak sahipleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan açıklama geldi. Bakan Yanık, SED ödemelerinin tamamlandığını belirtti.

Merkez Bankası harekete geçti! Mevduat faizleri değişti, işte bankaların güncel oranları Merkez Bankası harekete geçti! Mevduat faizleri değişti, işte bankaların güncel oranları

Destek Ödemeleri Düşük Gelirli Ailelere Yapılıyor

Destek ödemeleri, çeşitli yardım kategorilerini kapsamakta ve bunlardan biri de Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri olarak belirtilmekte. Bu kapsamda, devletin düşük gelirli ailelere çocukları için maddi destek sağladığı aktarıldı. Mayıs ayına ait SED ödemelerinin hesaplara geçtiği bilgisi de paylaşıldı. Bakan Yanık, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Bakan Yanık'tan Açıklama: "561.123.454 TL SED Ödemesi Yaptık"

Bakan Yanık, "Mayıs ayı içerisinde toplam 561.123.454 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi gerçekleştirdik" ifadelerini kullanarak SED ödemelerinin gerçekleştiğini teyit etti.

Bakan Yanık, SED yardımları sayesinde ailelerin çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşıladıklarını belirtti. Ayrıca, "İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için Mayıs ayı içerisinde toplam 561.123.454 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi gerçekleştirdik" şeklindeki açıklamasıyla destek ödemelerinin tamamlandığını bir kez daha vurguladı.