6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük depremlerde 11 il etkilenmişti. Asrın felaketi olarak nitelendirilen bu depremlerde 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Devlet tüm aygıtlarıyla bölgede. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB girişimi sonucunda ortaya çıkan destek paketini Bakan Varank duyurdu. Peki ayrıntıları neler?

maaszampara-1475917_2

Bakanlığın ve KOSGEB girişimi olan destek girişimi deprem bölgesinde etkilenen vatandaşlara nakit ihtiyacını karşılamak istiyor. Ortak girişimi ile 11 il başta olmak üzere Türkiye genelimdeki işletmelere faizsiz 1.5 milyon liraya kadar kredi verileceği belirtiliyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre KOSGEB'in sunduğu kredi destekleme programı ile büyük depremlerden etkilenen işletmelerin hızlıca toparlanması amaçlanıyor. Acil Destek Kredisi Programı kimleri kapsıyor?

para-4

Acil Destek Kredisi Programı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük depremlerde etkilenen 11 ildeki 30 bin KOBİ'yi kapsayacak.

Acil Destek Kredisi Programı'ndan faydalanacak işletmeler faizsiz, ilk 12 ay geri ödemesiz krediden faydalanacak. İlk 12 ay geri ödemesiz dönemden sonra 24 aydaki ödemeler üçer aylık taksitlerle gerçekleştirilmesi planlanıyor.

enflasyon-artiyor-kagit-para-artiyor-1007717-5-4

İmalat ile uğraşan, imalata dayanan parçaları tedarik eden, imalattaki onarım faaliyetlerini üstlenen KOBi ile mimarlık ile ilgili KOBİ'ler bu programdan faylanabilecek. Ayrıca, Organize Sanayi, küçük sanayi veya bahsi geçenler dışındaki iş yeri gruplarında bulunup hasar alan KOBİ işletmeleri de bu programdan faylanacak. Orta ölçekli bir işletme, ağır hasar aldıysa kredi limiti 1,5 milyon lira olacak.