Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi: Sarayla müzakere edilmez… Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi: Sarayla müzakere edilmez…

Vedat Bilgin, yeni iş ortamlarının gelişmesi sebebiyle günlük mesai saatlerinin yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti. Bakan, haftalık 45 saat olan çalışma süresinin kısaltılması gerektiğini vurgulayarak, İngiltere'deki 6 saat uygulamasına ve 5 saat denemelerine değindi.

Teknolojik Değişim ve Üretkenlik Artışı

Sanayi çağının başlangıcında 8 saat talebinin olduğunu hatırlatan Bakan Bilgin, teknolojik değişim ve devrimle birlikte emekçilerin ürettikleri değer, ürün ve hizmetin katlanarak arttığını dile getirdi. Dolayısıyla günümüzde çalışma sürelerinin 8 saat civarında kalmasının tartışılması gerektiğini belirtti. Bakan Bilgin, Türkiye'nin de çalışma hayatını modernize ederek, çalışma sürelerini insani şartlarda ve emeğin verimliliğini dikkate alarak yeniden düzenlemesi gerektiğini vurguladı.

Dünya Çapında Yenilikçi Çalışma Saatleri Denemeleri

İngiltere'nin 6 saatlik çalışma uygulamasına geçiş yaptığını ve 5 saat denemelerinin sürdüğünü aktaran Bakan Bilgin, dünyanın birçok yerinde benzer çalışmaların yapıldığını ifade etti. 1 Mayıs'ta bu konuların düşünülerek çalışma ilişkileri üzerinde tartışılması gerektiğini belirten Bakan Bilgin, Türkiye'nin de bu yenilikçi uygulamaları değerlendirmesi gerektiğine işaret etti.