Türkiye Eğitime Destek Platformu ve Milli İrade Toplantısı 81 İl Merkezinden 280 STK Başkanının katılımı ile TÜGVA Genel merkezinde yapıldı.

Toplantıya Eğitime Destek Platformu Başkanı Zeynel Önal, Sayın Bilal Erdoğan ,Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve MEB Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz Katıldı.

Eğitim konuların ele alındığı toplantıda 81 İl Merkezinden gelen STK Başkanları söz alarak genel bir durum değerlendirmesi ve önerilerini sunarken , özelikle son dönemde MEB'de Genel Müdür, Daire Başkanları İl -İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde yapılan görevden alma ve atamalar konusunda camiada önemli isme sahip olan kişilerin görevden alındığı ve bu görevden almaların neye göre yapıldığı bu konularda duyulan rahatsızlıklar Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'a yönetildiği iddia edildi..

Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ise iddia edilen bu sorulara ise görevden alınanlar arasında çok iyi arkadaşlar olduğunu bu konuda kendisinin bir yetkisi ve etkisinin olmadığı burada tüm yetkinin ve kararların Bakan Mahmut Özer tarafından yapıldığına dikkat çektiği söylendi.

Toplantıda Eğitimde Millilik, STK Başkanlarında Birlik çağrısı yapıldı. toplantı Aile fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.