Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrasında refakatsiz kalan çocuklarla ilgili bilgi verdi. Yanık, 1914 refakatsiz çocuğun 1824'ünün kimlik kontrolü ve doğrulamasının yapıldıktan sonra ailelerine teslim edildiğini açıkladı. Ayrıca, 21 çocuğun tedavisinin devam ettiğini, 58 çocuğun tedavilerinin tamamlandıktan sonra kuruluş bakımına alındığını, 11 çocuğun ise tedavi sürecinde hayatını kaybettiğini belirtti. Yanık, kimliği belirlenemeyen çocukların kimlik tespiti çalışmalarının devam edeceğini ve gerektiğinde vatandaşlık kaydının yapılacağını ifade etti.

Ali İhsan Yavuz: Seçim Günü Alarmda Olacağız Ali İhsan Yavuz: Seçim Günü Alarmda Olacağız

Yanık ayrıca, depremde refakatsiz kalan çocuklara yönelik yeni bir koruyucu ailelik modelinin uygulanacağını söyledi. Bu yeni sistemde, çocukların afet ve acil durumlar göz önünde bulundurularak destekleneceği ve rehabilite edileceği bir koruyucu ailelik sistemi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Bakan Yanık, aynı zamanda kadına yönelik şiddetle mücadele konusuna da değindi. Kadına yönelik şiddetle mücadelenin taviz verilmeyen bir konu olduğunu vurgulayan Yanık, mevzuat düzenlemeleri, farkındalık çalışmaları ve önleyici önlemlerle kadınların şiddetten korunmasını hedeflediklerini ifade etti. Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadelede bütüncül bir yaklaşım benimsediklerini ve mevcut mevzuatı bu doğrultuda güncellediklerini belirtti.