Bir devrin sonu! Getir, tüm çalışanlarını işten çıkardı! Ülkeden çekiliyor... Bir devrin sonu! Getir, tüm çalışanlarını işten çıkardı! Ülkeden çekiliyor...

Yerli otomobil TOGG ile ilgili söylediği sözler ile gündem olan Ekrem İmamoğlu'na Bakan Varank'tan yanıt geldi.

İBB Başkanı İmamoğlu'na konuk olduğu bir programda "Togg kullanır mısınız?"  sorusuna verdiği yanıt üzerine Bakan Varank, "Madem bu araca çok meraklı ben kendisine benim aracımı bir tur atması için veririm. Ama öyle beleşe tur olmaz" diyerek şartları tek tek açıkladı.

Bakan Varank, TOGG'un piyasaya sürülmeden önce ''Siz bunları İtalya'da ürettiriyorsunuz" şeklinde yorum yapanların ağız değiştirdiğini, İmamoğlu'nun TOGG'un havasına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bakan Varank, İmamoğlu'na sunduğu şartları ise şu şekilde açıkladı:

"Biliyorsunuz İstanbul'un bir belediye başkanı var, Ekrem İmamoğlu. Şu anda İstanbul hariç her yerde dolaşıyor. Şöyle bir açıklama yapmış, demiş ki 'Aslında bana bu aracı verseler ben herkesten daha fazla havasını attırırım.' Şimdi 'fabrika yok'tan bu aşamaya gelmeleri elbette bir ilerleme ama dolaşırken kendi havası demek ki yetmiyor ki Togg'un havasına ihtiyacı var. Onunla hava atmak istiyor. Kendisi ön sipariş verdi mi, vermedi mi bilmiyorum ama madem bu araca çok meraklı ben kendisine benim aracımı bir tur atması için veririm. Ama öyle beleşe tur olmaz. Yanına Kılıçdaroğlu'nu bindirecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek. Osmangazi Köprüsü'nden geçecek, Çanakkale Köprüsü'nden geçecek. O bizim eserlerimizi beraber görecek, takdir edecek o zaman bir tur veririz."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ne demişti?

Konuk olduğu programda moderatörün yönelttiği ''Togg kullanır mısınız?"  sorusuna İBB Başkanı, "Talebime yanıt alamadım. Hemen göndersinler, ben hazırım. Togg'la İstanbul'da bakanların 100 katı hava attırırım" şeklinde yanıt vermişti.