Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Valisi Yerlikaya ve beraberindekiler ile birlikte Sultanbeyli Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Geliştirme Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Bakan Varank, İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumnurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'na sert eleştirilerde bulundu.

SGK uzmanı isim hesapladı: Temmuz zammı için "en düşük emekli aylığı" tahmini SGK uzmanı isim hesapladı: Temmuz zammı için "en düşük emekli aylığı" tahmini

Bakan Varank, İBB Başkanı İmamoğlu'nu topa tutarak: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi isminin bir tabeladan ibaret olduğu bu dönemde, ilçe belediyelerimiz İstanbul’da, büyük fark oluşturan işlere imza atıyorlar. Bu durum, bizim belediyelerimizin ne kadar başarılı olduğunu görmemiz açısından faydalı, ama İstanbul için maalesef bir kayıp dönemin işareti.

Bakınız arkadaşlar, seçildiği günden beri İBB’deki görev alanı dışında her alana göz kırpan bir siyasi profil ile karşı karşıyayız. Tabi biz eleştirince, bir bakan İBB başkanını eleştirir mi diyorlar. İyi de ortada İBB Başkanlığı dışında her işi yapan biri var. Hem bu aralar Kılıçdaroğlu ve Akşener arasındaki ebeveyn kavgasının suhulete ermesi için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine de talip.” diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milleti İttifakı'na eleştirilerini yönelterek “Seçim ya da adaylık gerektirmeyen bir makam için yine ülkenin dört bir yanında geziyor. Bir bakıyorsunuz Burdur’da, bir bakıyorsunuz Sinop’ta, bir bakıyorsunuz Trabzon’da. Hal böyle olunca İstanbullular da soruyor; Sayın başkan, İstanbul’a uğramayı da düşünüyor musunuz? Bu şehrin sorunlarıyla, acil hizmet bekleyen alanlarıyla ilgilenmeyi de düşünüyor musunuz? İstanbul halkı sizi Anadolu turnesi yapmanız için mi seçti? Durum o kadar acı ki, şimdi ne diyorlar; 7’li koalisyon kazanırsa bu muhteremler hem belediye başkanlığı hem Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevini beraber yürüteceklermiş. Yahu siz bu milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? Hukuk tanımazlıkları bir kenara, Dünya şehri İstanbul’a yarı zamanlı belediye başkanlığını reva görüyorlar. Şunu herkes bilmeli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kimsenin yedek makamı değildir, olamaz”  dedi.