Bakan Soylu, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ile görüştü. İki mevkidaş daha sonra basın toplantısı düzenledi. Bakan Soylu'nun, Türkiye'nin terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği Pençe Kılıç Harekatı'na yönelik sözleri dikkat çekti

Alma merkezli ARD Radyosu'ndan bir gazetecinin "Türkiye'nin Irak ve Suriye'ye yaptığı operasyonlar Almanya tarafından çok farklı değenlendiriliyor, bu eleştirel bakışı nasıl değerlendiriyorsunuz." sorusuna Süleyman Soylu cevap verdi.

Süleyman Soylu, Almanya İçişleri Bakanı'nın yüzüne bakarak operasyonun haklı gerekçelerini anlattı.

"Etrafımızda terör devleti kurulmasına müsaade etmeyiz"
"Terör örgütlerine yönelik operasyonların bir tek değerlendirmesi olur  o da terörü ortadan kaldırmaktır." diyen Bakan Soylu, "Bugün genç bir öğretmenimiz ve çocuğumuz defnediliyor. İstiklal Caddesi'nde masum insanlarımız katledildi. Onlara kimse orantılı güç uygulamadı. Polonya'ya iki bomba düştü diye dünya ayağa kalktı. Almanya veya dünyanın herhangi bir yerine terör saldırısı olduğunda ne düşünülüyorsa aynısı düşünülmeli. Etrafımızda bir terör devleti kurmak istiyorlar. Biz buna müsaade etmeyiz. Sınırlarımızı korumak bizim sorumluluğumuz ve ülkemize karşı görevimizdir." dedi.