Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, dün akşam AK Parti'nin Bahçelievler'deki seçim bürosuan gerçekleşen silahlı saldırı hakkında detayları paylaştı.

Dün akşam saat 22.15 sıralarında motosikletli iki kişinin AK Parti'nin seçim bürosuna yönelik gerçekleştirdiği saldırının ardından emniyet güçlerinin çalışmalarına devam ettiğini belirten Bakan Soylu, seçim dönemlerinde artan provakasyonlara dikkati çekti.

Pasaportsuz gidilen ülkelerin listesi belli oldu. Kimlik göstermek yeterli Pasaportsuz gidilen ülkelerin listesi belli oldu. Kimlik göstermek yeterli

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da eylem yapan ve dışarıdan yönlendirilen bir grup olduğunu belirterek dünkü saldırı olaylarını bu yönde değerlendirdiğinin altını çizdi.

Bakan Soylu'nun ilgili açıklamaları şu şekilde:

"Seçimde olaylar olur. 2018 seçimlerinde buna benzer 311 olay olmuş. 4 tane de ölü olmuş. Seçime 22 gün kaldı, 69 olay oldu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına kendileri silahlı saldırı olarak nitelendiriyor ancak başka bir olaydan kaynaklı olduğu tespit edildi.

Dün akşamki olay motosikletli ve kasklı olunca bu son dönemlerde organize suç örgütlerinin yaptığı, dışarıdan İstanbul'da yönlendirilen kasklı ve motosikletli bir grup var. Ben buna benzer bir olay olarak görüyorum. Arkadaşlarımızın da değerlendirmesini bu yönde yürütmesini salık verdim. Şu ana kadar bir tespitimiz yok.

Kasklı, motosikletli ve üzerinde 2 kişi olunca elbette farklı değerlendirmeleri de göz ardı etmemeliyiz. Hem İstanbul Emniyeti, hem savcılık işin peşinde' dedi.

2021 ve 2022'de faili meçhul yoktur. Bütün cinayetler çözülmüştür. Polis ve jandarma teşkilatının geldiği nokta üst düzeydedir.''