Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından sahada aktif olarak çalışan Bakan Soylu, konuk olduğu programda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Hafta sonu için kritik hava durumu uyarısı: İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlar dikkat! Hafta sonu için kritik hava durumu uyarısı: İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlar dikkat!

28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Bakan Süleyman Soylu, 6'lı masa ortaklarından İYİ, DEVA ve Gelecek Partisi'nin masada etkisinin kalmadığını söyledi.

Siyasal tarihe geçecek anlara şahitlik ettiğimizin altını çizen Bakan Soylu, şu ifadeleri kaydetti:

"Siyasal tarihe şöyle geçecek, Kılıçdaroğlu ikinci turda ne yapılmaması gerekiyorsa yapıyor. Siz bunları bu masanın etrafında çok tartışacaksınız. Siyaset tutarlılık, samimiyet ister. İkinci turda CHP tarafından hem samimiyetsiz hem takiye siyaset yapılmaktadır. İYİ Parti, DEVA, Gelecek'in etkisinin kalmadığını düşünüyorum

Bir siyasi partinin içinde olursunuz, bu siyasi partinin içinde parti siyaseti yaparsınız. Parti içinde egemen olursunuz ama ülke siyasetinde egemen olamayabilirsiniz. Kılıçdaroğlu, 'parti içinde yaptığı hamlelerin hepsini ülke siyasetinde yaparsam başarılı olabilirim' diye düşünmüştür. İkinci turun kendine ait çok büyük tecrübesi olacak. Kılıçdaroğlu şu anda freni patlamış şekilde gidiyor."