Bakan Soylu Kılıçdaroğlu'nun meclis kürsüsünde sorduğu 4 soru ile ilgili dün çok konuşulan bir açıklama yapmıştı. Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun 3 sorusunun cevaplandırıldığını 4.sorunun da cevabının bugün verileceğini işaret etmişti. Ayrıca kendilerinin Kılıçdaroğlu'na soracakları soruları olduğunu, beklemesini söylemişti. Bugün 4.soru ile ilgili Türk Polis Teşkilatından yazılı açıklama geldi.

CHP Lideri Bakan Soylu'ya Ne Sormuştu?

1-Süleyman Soylu'nun ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu’ dediği operasyonda nasıl oldu da herkes serbest kaldı? İddianamede çıkarılan sanıklarla Soylu'nun oğlunun ne ilişkisi var? İstanbul Emniyeti Soylu'nun oğlunun aracını sanıklara kiraladığı için mi aradı?

2-Soylu'nun Türkiye'den gönderdik dediği Sırbistan'daki uyuşturucu çetesi lideri nasıl oldu da İstanbul'un göbeğinde kendine özel bir hayat kurdu, uyuşturucu faaliyetlerini yönetti, rakip çetesi elini kolunu sallayarak onu öldürdü?

3-Kolombiya'da yakalanan 5 ton kokainin gerçek sahibi kim? Soylu, Kolombiya'daki makamlarla işbirliğine neden direndi?

4-Mustafa Çalışkan ile ne derdiniz var? FETÖ ile uyuşturucu ile mücadele eden bu kişi neden bu konuma getiriyorsunuz?"

Bakan Soylu Twitter Hesabından Dün Ne Paylaşmıştı?

 "FETÖ’cülerin, PKK’lıların ve bilumum kaçkınların sözcüsü Kılıçdaroğlu; Devlete ve ülkeye attığın iftiralar yetmezmiş gibi filmci oldun. 4 sorunun 3'ü cevaplandı dördüncüsü de yarın. Bir de bizim soracaklarımızı bekle. Üzülüyorum ama Mansur, Akşener, Ekrem ellerini ovuşturacak.

Türk Polis Teşkilatı'nın bugünkü açıklaması

"Ana muhalefet Partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bütçe görüşmelerinde, 4 soru gündeme getirilmiştir. Bu sorularla ilgili sayısız defa açıklama yapmış olmamıza rağmen bütçede sorulan sorular nedeniyle yeniden kamuoyuna bir bilgilendirmede bulunma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucuya bağlı "suç gelirleri soruşturması" olan Bataklık Soruşturması ve 2020 yılında Kolombiya'da ele geçirildiği iddia edilen 4.9 tonluk kokain ile ilgili ülkemizde yürütülen çalışmalara yönelik sorulara, Emniyet Genel Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından son derece açık ve anlaşılabilir cevap verilmiştir.

Ülkemizde yakalanarak 10.09.2018 tarihinde Sırbistan makamlarına teslim edilen Sırbistan vatandaşı Jovan Vukotic isimli organize suç şebekesi elebaşı dahil olmak üzere Türkiye'de yakalayıp ülkelerine iade ettiğimiz, yine başka ülkelerde yakalatarak iade aldığımız organize suç şebekeleri ile ilgili soruya, Emniyet Genel Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız tarafından tekraren açıkça cevap verilmiştir.

Bütçe görüşmelerinde, Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilen dördüncü soruya ilişkin cevabımız ise şu şekildedir:

Teşkilatımızda, 5 Genel Müdür Yardımcısı görev yapmaktadır. Erhan Gülveren, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürütürken Genel Müdür Yardımcılığına; Adem Çakıcı, Rize İl Emniyet Müdürlüğü görevindeyken Genel Müdür Yardımcılığı'na; Ahmet Şengün, Artvin İl Emniyet Müdürü'yken önce Personel Daire Başkanlığına ardından Genel Müdür Yardımcılığı'na; Resul Holoğlu, Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nden önce KOM Daire Başkanlığı'na ardından Genel Müdür Yardımcılığı'na; Mustafa Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yapmaktayken Genel Müdür Yardımcılığına atanmışlardır.

Devlet umuruyla bağdaşmayan, açıkça fitne ve nifak içeren, terörle mücadele dahil tarihimizin en önemli başarılarına imza atan Emniyet Teşkilatımızı hedef alan iddiaların sürekli gündemde tutulmasını maalesef üzülerek izliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."