İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam Ülke TV'de gerçekleştirilen canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Oy ve Ötesi Derneği hakkında yapılan faaliyetlere ilişkin olarak "Sandık ve seçim kuruluna bir dernek girip müdahale edemez. Gayri kanunidir. Buna YSK müdahale etmelidir" dedi.

Süleyman Soylu, söz konusu derneğin İsveç'in Avrupa'nın desteklediği bir dernek olduğunu belirterek, ilçe seçim kurulları, il seçim kurulları ve Yüksek Seçim Kurulu'nun bu konuda hâlâ bir cevap veremediğini ifade etti. Bakan Soylu, sandık ve seçim kurullarının siyasi partiler vesayeti dışında hiçbir kuruluşa kapı açmaması gerektiğini vurguladı ve YSK'nın bu konuda müdahale etmesi gerektiğini dile getirdi.

Bankaların Mevduatında Rekor Artış, Kredi Hacmi %52 Büyüdü Bankaların Mevduatında Rekor Artış, Kredi Hacmi %52 Büyüdü

Bakan Soylu ayrıca, bu tür derneklerin sandıkların kapatılmasının ardından okulun içinde de bulunamayacağını söyleyerek, anayasa ve kanunların açık olduğunu belirtti. Derneklerin, seçmenlerin iradesiyle oy kullanmasını engellemeye yönelik bir taktik olduğunu ifade eden Bakan Soylu, bu tür faaliyetlerin demokratik süreci bozduğunu ve halkın iradesini etkilemeye çalıştığını savundu.

Öte yandan, Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin başından gitmesi durumunda geçmişte yaşanan sorunların tekrar başlayacağını ifade ederek, Erdoğan'ın Türkiye'nin sistemine Batı'yı dahil ettiğini ve liderlere karşı yürütülen itibarsızlaştırma çabalarının devam edeceğini söyledi.

Bakan Soylu ayrıca, önümüzdeki 5 yılın Erdoğan'ın en güçlü dönemi olacağını belirtti ve Türkiye'nin, Erdoğan'ın 21 yıllık tecrübesine, uluslararası ilişkilerdeki becerilerine ve liderlik yeteneğine tanıklık ettiğini ifade etti.

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi konusuna da değinen Bakan Soylu, bunun CHP ve FETÖ ittifakının bir sonucu olduğunu iddia ederek, seçimin en büyük skandallarından biri olduğunu ve demokrasiye karşı bir müdahale olduğunu belirtti.