İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber ekranlarında Melih Altınok'un hazırlayıp sunduğu "Sebep Sonuç" programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İBB'ye yönelik 'özel teftişe' ilişkin konuşan Soylu, "İBB'de mesela, diyor ki 'Adli sicil kaydı temiz'. Millete yalan söylemeyin, ben neyin temiz olup olmadığını biliyorum. Elinizde çok sosyal medya troll'ü olması yalanınızı doğru kılmaz. Her ay gazetecilere 15, 30 bin lira, bazı gazetecilere başka şeyler vermek sizi haklı ve meşru kılmaz" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı'nın 2019'dan bugüne kadar her partiden belediyelerle ilgili farklı gerekçelerle 2 bin 32 soruşturma yaptığını kaydeden Soylu şöyle devam etti:

Bu öyle abartıldığı gibi üstüne gitmek değil. 2019'dan bugüne kadar her partiden belediyelerle ilgili özel teftiş sayısı 166. 2019'da 40, 2020'de 3, 2021'de 6 AK Parti belediyesin özel teftiş yapılmış. 2020'de 4, 2019 yılında 25 CHP belediyesine özel teftiş yapılmış. 2020'nin tamamında ben özel teftiş aldım. Kendim, kendi birimlerime özel teftiş yaptım.

"Sizi 2007'de dinlemiş FETÖ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bizim bütün belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar" iddiasına da değinen Bakan Soylu şunları kaydetti:

Kılıçdaroğlu'nu T.C. Devleti dinleseydi, Pensilvanya'yla konuştuğunu kaydederdi. Böyle bir şey yok desin. Pensilva'yla bir diş muayenesinde konuştuğumuzda "Yurtta barış, dünyada barış" sözünü konuşmadık desin, "Diş muayenesine gitmedim" desin. Karşımızda siyaset tanımına sığdıramadığımız ve bu ülkenin değerleriyle örtüştüremediğimiz bir kimlik var. 'Siz bizi dinliyorsunuz' diyor. Sizi 2007'de dinlemiş FETÖ. Namuslu biri çıkar, FETÖ'nün dinlemesiyle ilgili suç duyurusunda bulunur.