Bakan Soylu'nun iddiası üzerine Twitter hesabından açıklama yapan İBB Başkanı İmamoğlu, sözkonusu iddianın gerçek olmadığını Bakan Soylu'nun iddiayı ispat ettiği takdirde kendisinin istifa edeceğini ancak ispat etmemesi halinde ise Bakanın istifa etmesi yönünde çağrıda bulundu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ne Demişti?

"Bu bahsedilen kişi, İmamoğlu, saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana, 'CHP Genel Merkezi beni sevmiyor, bana yardımcı olur musunuz' diye ricası olmuştur. Biz 'kanun ne gerektiriyorsa yaparız' dedik ve yaptık. İşine geldiğinde alttan almasını bileceksin, diğer taraftan dönüp hakaret edeceksin."

Bu sözlerin ardından Ekrem İmamoğlu şu paylaşımda bulunmuştu:

"Bakan Soylu 'Saygılarımla' diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir yalan! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. Hodri meydan."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımına yanıt verdi. 

 "İmamoğlu, basın açıklamamızdaki telefon görüşmesi konuşmasına verdiği cevapta 'Süleyman Soylu'yu aramadım' demiş. Bu da bir yalan. Defalarca arama yapıp şahsımla görüşme yaptığı, her şeyden önce Cenab-ı Hakk'ın kayıtlarında ve sonrasında beşer olarak bizlerin ve kendi zihninde mevcuttur" 

Bakan Soylu ve İBB Başkanı İmamoğlu arasındaki sular durulmuyor. İmamoğlu Bakan Soylu'nun son sözlerine şu yanıtı verdi:

 "Cenab-ı Allah'ı iftirana, yalanına ve o kötü diline eklememeni öneriyorum! İddianı ispat edemiyorsan, yapman gereken belli. İstifanı bekliyorum Bakan bey!"