Bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığının bütçesi görüşüldü. Bakan Süleyman Soylu, Bakanlığının yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 2023 bütçeleri üzerinde sunum yaptı. Bakan Soylu, terörle mücadle ile ilgili yürüttükleri çalışmaları anlattı. İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı hakkında talimatın Münbiç'ten geldiğini belirtti. Öte yandan yabancıların seçimlerde oy kullanıp kullanmayacağı konusuna ilişkin açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ilgili açıklamaları:

İstiklal Caddesi ve Mersin'deki terör saldırılarına değinen Soylu, bu saldırıların ikiz saldırılar olduğunu, aynı yapılar tarafından yönlendirildiğini belirtti. 

"Talimatın geldiği yer aynıdır, teröristlerin tamamı Münbiç'ten gelmiştir" diyen Soylu, "İstiklal saldırısı PKK nın daha önce gerçekleştirdiği sivil katliamlardandır. Saldırının arkasındaki yapıyı tek tek deşifre ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Soylu; Kandil, Zap, Avaşin, Basyan temizlenene kadar terörle mücadele nin süreceğinin altını çizdi. Saldırının Türkiye Yüzyılı'nı engelleme girişimleri olduğunu kaydeden Bakan, "Mersin ve İstiklal saldırıları yüzyılın seçimi yaklaşırken Türkiye'ye küresel istikrarsızlık çekme girişimidir" değerlendirmesi yaptı.

"YABANCILARIN SEÇİMDE OY KULLANMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Türkiye'de 3 milyon 595 bin Suriyeli'nin yaşadığını söyleyen Soylu, "Hiçbir yabancının seçimlerde oy kullanması mümkün değildir bu iddialar İstihbarat örgütlerinin Türkiye'ye oyunudur" dedi.