İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti yetkilileri ve DSP genel başkanı ile yaptığı görüşmede, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi. Ana muhalefet partisi CHP'nin bu seçimde önceki seçimlerden farklı bir yaklaşım ve kimyaya sahip olduğunu, farklı taahhüt ve anlaşmalara sahip olduğunu da belirtti. Soylu, seçim sonuçlarının partilerin galip gelmesine göre farklı sonuçlar doğuracağını belirterek, Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu vurguladı.

Bakan Soylu, 14 Mayıs seçimlerinin yüzyılın seçimleri olduğunu belirterek, "Bu seçimin olası sonuçları da farklı, rakipleri de farklı, bu seçimin sonucunda Türkiye'yi bekleyen gelecek de farklı. CHP'nin bizim karşımızda kaçıncı seçimidir, saymış değilim. Ama bu seçimdeki CHP, bizim bildiğimiz CHP değildir. Angajmanları, anlaşmaları farklı, CHP'nin kimyası bu seçimde farklıdır." diye konuştu.

AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı AB Adalet Divanı, Türkler İçin Vatandaşlık Konusundaki Kararını Açıkladı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, partisinin Cumhurbaşkanı ile birlikte ülke çıkarlarını ve millet iradesini koruma taahhüdünü dile getirdi. Seçimin sadece ekonomi politikaları ya da sağ-sol meselesi olmadığını, Amerika ya da Türk devletine oy vermek arasında seçim yapmakla ilgili olduğunu iddia etti. Aksakal, bazı siyasi grupları dış güçlerden emir almakla eleştirerek, bölünmüş bir siyasi partinin Türk halkının tasvibini alamayacağını öne sürdü.