İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT yayınında yaptığı açıklamalarda Kahramanmaraş merkezli depremlere değinerek, bu depremlerin bir milat olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca depremlerle ilgili bilim insanlarıyla görüşmelerine devam ettiklerini ve bu depremlerde daha önce görülmeyen 7 fay kırığı ile karşılaştıklarını belirtti.

Soylu, bakanların milletvekili adaylığı konusunda ise hükümetin başarısını vurgulayarak, sayın Cumhurbaşkanı'nın yönetimdeki başarıyı milletin önüne çıkarmak için bu adayları tercih ettiğini ifade etti.

Seçim güvenliği konusunda ise Soylu, Türkiye'nin daha önce yaşanan seçimlerde problem yaşadığını ancak son dönemde seçim güvenliği konusunda önemli adımlar attıklarını belirtmiştir. Seçim güvenliği konusunda YSK ile işbirliği yaptıklarını ve birçok güvenlik tedbirini hayata geçirdiklerini ifade etti.

"Sığınmacılar konusu seçimi nasıl etkileyecek?" sorusu ve "Suriyeliler, Afganlar ve Iraklıların oy kullanabilmesi için vatandaşlık verildiği" iddialarının sorulması üzerine ise Soylu, 130 bin 914'ü reşit olmak üzere 230 bin 998 bin Suriyelinin Türk vatandaşı olduğunu aktardı.

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'ten Türkiye’nin Mali Duruşuna Sert Yorum! Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'ten Türkiye’nin Mali Duruşuna Sert Yorum!

Suriyeli ve diğer göçmenlerin vatandaşlık verildiği iddiaları hakkında ise Soylu, bu iddiaların gerçek olmadığını ve seçim listelerinin MERNİS'ten çekildiğini, sadece TC kimlik numarası olanların seçmen listelerinde yer aldığını belirtmiştir. Göçmenlerin ise Göç İdaresi'nde kayıtlı olduklarını ve seçim listeleri ile vatandaşlık süreçlerinin ayrı olduğunu ifade etti.