Depremden ciddi şekilde etkilenen Malatya'da konuşan Bakan Özer, 251 bin vatandaşın 10 ilde açılan sağlam binalarda kaldığını belirterek, 372 bin kişiye günlük sıcak yemek verildiğini söyledi.

"Öncelikle bu 10 ildeki sağlam binalarımızı, öğretmenevlerimizi, yurtlarımızı, okullarımızı vatandaşlarımızın barınmasına açtık. Şu an yaklaşık 251 bin vatandaşımız okullarımızda, yurtlarımızda, öğretmenevlerimizde kalıyor. Aynı zamanda kapasiteyi sürekli artırıyoruz. Bizim özellikle öğretmenevlerimizde ve mesleki eğitimdeki yiyecek ve içecek kapasitemizi çok artırmıştık. Şu anda günlük olarak kapasiteyi kullanarak 372 bin vatandaşımıza günlük sıcak yemek veriyoruz.''

Özer,çevredeki okullarda günlük 700 bin ekmek üretildiğine dikkat çekerek, ''Yine 3-4 ay önce farklı noktalarda ekmek üretimiyle ilgili çalışmalar başlatmıştık. Bugün itibarıyla günlük 700 bin ekmek üretim kapasitesine ulaştık. Bölgede üretiliyor, çevredeki okullarda üretiyoruz"  dedi.

 İçişleri Bakanlığı ve AFAD ile birlikte yıllardır devam ettirdikleri AKUT biriminin olduğunu kaydeden Bakan Özer, "Yaklaşık 2 bin 500 öğretmenimizin tamamı buraya geldi. 660 tanesi de Malatya'da diğer AFAD ekiplerine, kurtarma ekiplerine destek oluyor. Bakanlık olarak tüm öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz sahada aktif olarak çalışıyor. Hatta farklı illerimizden de buraya öğretmenler yönlendirdik" diye konuştu.