Bakan Özer, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı konuşmada Türkiye'nin son yirmi yılda eğitim alanında yaşadığı ilerlemelere değindi.

Türkiye'nin son yıllarda eğitimle birlikte her alanda dinleyen değil, sözü dinlenen bir ülke noktasına geldiğini belirten Bakan Özer, son yıllarda mesleki eğitimde yaşanan gelişmeleri Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirilen OECD Mesleki Eğitim Zirvesi'nde aktardıklarının altını çizdi.

''Ayrıca son yıllarda mesleki eğitim alanındaki gelişmeler tüm dünyada örnek gösterilen bir noktaya geldi. 2022 OECD Mesleki Eğitim Zirvesi'ne biz ev sahipliği yaptık, gelişmelerimizi aktardık."

 Eğitim alanında büyük seferberlik gerçekleştirilerek tüm antidemokratik uygulamaların kaldırıldığını ve okullaşma oranlarının zirveye ulaştığı bir dönemde olduğunu belirten Özer, sözlerine şöyle devam etti:

"KKTC'nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti için anlamını izah etmeye gerek yok, bizim için çok kıymetli. Bu bağlamda, KKTC Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun çerçevesini çizdiği şekilde, eğitimlerimizin tamamını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağız. Bizleri kabul etiğiniz için teşekkür ederiz."