Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin vurduğu 10 ile yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bölgedeki yaraların sarılması için yoğun bir çaba sarfedilirken, Malatya'da incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  tüm Türkiye'deki öğretmenlerin idari izinli olduğunu belirtti.

Ayrıca Özer, deprem bölgesindeki ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin maaşlarının ödeneceğini şu sözlerle açıkladı:

"On ilimizde ikinci dönemin tamamında tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aramayacağız. Diğer taraftan tüm Türkiye'de ve özellikle bölgedeki öğretmenlerimiz idari izinli şu anda. Ders ücretlerini ödemeye devam edeceğiz. Bugün bazı çadırlarda ücretli öğretmenlerimiz "Biz ücret alamıyoruz." şeklinde bir ifadede bulundular. Deprem bölgesinde ders ücreti karşılığı çalışan tüm öğretmenlerimizin, yine usta öğreticilerimizin de ücretlerini ödeyeceğiz. Hiç kimse tedirgin olmasın. Buraya göreve gelen tüm öğretmenlerimiz için de aynı şekilde. El birliğiyle hızlı bir şekilde süreçleri yöneteceğiz." 

Nakillerin kolay bir şekilde gerçekleşmesi için çalıştıklarını belirten Bakan Özer, on ilde eğitime verilen aranın uzatılabileceği mesajını da verdi ve diğer illerden yardıma gelen öğretmenlerin izinleriyle ilgili de bir çalışma yürüttüklerini söyledi.