Mahmut Özer, seçim çalışmaları kapsamında Ordu'yu ziyaret ettiği sırada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'de 3,5 milyon çocuk eğitimin dışında" söylemine cevap verdi.

Özer, bu iddianın yalan olduğunu belirtti ve zorunlu eğitim kapsamında kayıt yaptırmayan öğrenci sayısının toplamda 94 bin 984 olduğunu ifade etti. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun köy okulları ve liselerle ilgili vaatlerini eleştirdi ve zaten köy okullarının açıldığını, liselerde ise öğretmen ihtiyacının azalacağını söyledi. 

"BEN BÖYLE YALAN GÖRMEDİM"

Anayasa Mahkemesi'ne yeni üye seçildi! Anayasa Mahkemesi'ne yeni üye seçildi!


Özer şu ifadeleri kullandı:

"'Okul öncesi eğitimi zorunlu hale getireceğiz’ diyorlar. 5 yaştaki okullaşma oranının ne olduğunun farkında değil. 5 yaştaki okullaşma oranı yüzde 99,9’a çıktı. 5 yaşta artık eğitim sorunu kalmadı. Hatta biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak tüm okul öncesi eğitimlerde ücretsiz yemek veriyoruz. Dün bir siyasi lider eğitimle ilgili video paylaştı. Hayretler içerisinde baktım. ‘Türkiye’de 3,5 milyon çocuk eğitimin dışında’ diyor. Ben Milli Eğitim Bakanı olarak böyle bir yalan görmedim. Zorunlu eğitim kapsamında ilkokul, ortaokul ve lisede eğitimli kayıt yaptırmamış öğrenci sayısı toplamda 94 bin 984’tür. Bu normal bir yalan değil, kuyruklu bir yalandır."