CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, YÖK Doktora Burs Programı kapsamında çalışan bursiyerlere verilen bursun yüzde 30, çalışmayan bursiyerlere verilen bursun da yüzde 47 oranında artırıldığını açıkladı. Gürer, "Sayın Bakan, soru önergesizde yer alan burs miktarıyla ilgili soruya net bir şekilde yanıt vermemiş olsa da burs miktarının düşük olduğu bilinmektedir. Pandemi süreci, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon rakamları göz önünde bulundurulduğunda bursiyerlere verilen burs miktarının belirli bir aşamaya getirilmesi kaçınılmaz olmuştur" dedi.

Mahmut Özer, Ömer Fethi Gürer'in YÖK Doktora Burs Programı ile ilgili soru önergesine yanıt verdi. Bakan Özer, program kapsamında 2017'den bugüne yaklaşık 6 bin doktora öğrencisine burs verildiğini bildirdi. Doktora öğrencilerine verilen bursların miktarını açıklamayan Özer, bu yıl, çalışan bursiyerlere verilen burs miktarının yüzde 30, çalışmayan bursiyerlere verilen burs miktarının ise yüzde 47 oranında artış yapıldığını belirtmekle yetindi.

Devlet üniversitelerindeki araştırma görevlilerinin, en az altı ay ve en fazla bir yıl süreyle tezleri ile ilgili yurt dışındaki üniversitelerde araştırma yapmalarının teşvik edildiğini belirten Özer, “2018 yılından bugüne kadar 145 araştırma görevlisi yurt dışında doktora tez konuları hakkında araştırma yapmak üzere burslandırılmıştır” dedi.

'BURS MİKTARLARI BELİRLİ BİR AŞAMAYA GETİRİLMELİ'

Ömer Fethi Gürer, Bakan Özer’in soru önergesine verdiği yanıtları bugün yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi. Doktora burslarının daha çok kişiye verilmesi ve burs miktarının artırılması gerektiğini belirten Gürer, şunları kaydetti:

"Sayın Bakan, soru önergesizde yer alan sorulardan, verilen burs miktarıyla ilgili soruya net bir şekilde yanıt vermemiş olsa da burs miktarının düşük olduğu bilinmektedir. Pandemi süreci, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon rakamları göz önünde bulundurulduğunda bursiyerlere verilen burs miktarının belirli bir aşamaya getirilmesi kaçınılmaz olmuştur." (ANKA)