Bakan Özer, Aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi hedefleri doğrultusunda Miili Eğitim Bakanlığı Aile Okulu projesinde yaptıkları çalışmalara ilişkin detayları paylaştı. Aile okulunun 81 ilde ve birçok farklı alanda eğitim verdiğini belirterek eğitim alan ailelerden olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

"Sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi ve etkili iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardım gibi farklı konulardaki eğitimlerle ailelerimizi çok yönlü olarak destekliyoruz. Şu anda on farklı dalda süren eğitimlerimiz, farklı konuların eklenmesiyle on dört farklı başlıkta sürecek. Eğitime katılan ailelerimiz, eğitim süreci sonunda çocuklarıyla iletişimlerinin güçlendiğini, birçok süreçte çocuklarını çok boyutlu olarak nasıl desteklemesi gerektiğini öğrendiğini ifade ederek memnuniyetlerini dile getiriyorlar."

Aileleri çok yönlü desteklemek için eğitimlere devam ettiklerinin altını çizerek "Türkiye genelindeki 1000 halk eğitimi merkezimiz vasıtasıyla çok önemli bir hizmeti sunarak ailelerimizi çok yönlü desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar 1 milyon ailemize ulaşmış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum." dedi.

Bundan sonra tüm süreçlerle beraber ailelerin yanında daha fazla yer alacaklarını belirterek "Projedeki eğitim konularına 'aile hukuku, Türk edebiyatında aile, bireysel gelişim ve kültürel farkındalık, anne baba tutumları ve çocuk gelişimi' olmak üzere dört konu başlığı daha ekleyerek Aile Okulu ikinci aşama eğitimleri ile ailelerimize ulaşmaya devam edeceğiz. Kültürel değerler bağlamında bizim için aile kurumu çok önemli. Biz aileyi ne kadar merkeze alır ve güçlendirip bilinçli kılarsak öğrencilerimizin de okullardaki çok yönlü başarısını o kadar desteklemiş oluruz. Toplumumuz da o kadar güçlü hâle gelir çünkü eğitim sadece okul içi faktörle gerçekleşen bir süreç değil; okul dışı, özellikle aile içindeki faktörler olan eğitim seviyesine, iletişim düzeyine oldukça bağımlı olan bir süreç. Ailelerimiz eğitimlerle hem etkili iletişim kurabiliyor hem de teknolojik bağımlılıkla ilgili evlatlarıyla çok daha bilinçli bir şekilde iletişime geçebilme imkânına sahip oluyorlar. Ayrıca yine dersler kapsamında kültürel değerler, ahlaki değerler, aile içindeki sosyal gelişim, etkili iletişim, psikolojik gelişimlerle ilgili farkındalıkla ilgili çok önemli bir kazanım elde edilmiş oluyor." diye konuştu.