TÜİK tarafından yapılan açıklamada Mart ayı Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %50,51, aylık %2,29 oldu. 

Türkiye'nin Enflasyon Sorununa Çözüm! Ünlü Ekonomistten Etkileyici Formül Türkiye'nin Enflasyon Sorununa Çözüm! Ünlü Ekonomistten Etkileyici Formül

TÜİK tarafından açıklanan verileri değerlendiren Bakan Nebati, enflasyonun yarattığı negatif etkilerin farkında olduklarını, bu sebeple de enflasyon ile mücadeleden taviz vermeyeceklerini söyledi.

Bakan Nebati enflasyonun yarattığı negatif etkinin yatırımda, istihdamda ve üretimde herhangi bir olumsuzluğa yol açmadığına dikkat çekerek, Cumhuriyet tarihinin istihdam ve ihracat rekorunun kırıldığını belirtti:

''Yüksek enflasyonun yol açtığı negatif etkilerin elbette farkındayız. Bu sebeple enflasyonla mücadelemizden hiçbir şekilde taviz vermiyoruz. Biz bir sorunu çözerken farklı sorunlara yol açmadan ilerlemeye özen gösteriyor, 'enflasyon düşsün de işsizlik artarsa artsın, yatırım ve üretim gücümüz zayıflasa da olur' gibi bir kolaycılığa düşmeden, bütüncül ve vatandaşımızın menfaatine odaklı bir süreç yönetiyoruz.

Ancak asıl önemlisi, Türkiye, enflasyonda bu düşüşü kaydederken, yatırımda, istihdamda ve üretimde kayıplar yaşamamış, tam aksine, bu süreçte Cumhuriyet tarihimizin istihdam ve ihracat rekorları eş zamanlı olarak kırılmıştır. Ekonomimiz, dinamik yapısını, üretim artışlarını ve büyüme trendini enflasyonla mücadeleye kurban etmemiştir. Bizler, asla kolaycılığa kaçmadan yüzeysel çözüm önerilerine kulak asmıyor, ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini bütüncül bir anlayışla gözeterek ilerliyoruz. Üretim ve istihdam kaybına yol açmaksızın kararlılıkla adımlarımızı atmaya devam edecek, enflasyonu tedrici ve kalıcı bir şekilde indireceğiz."