Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında toplandı. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda ekonomiye dair sorular sorulup cevaplar alındı.


AK Partili milletvekillerinin kendisine yönelttikleri  “Asgari ücretteki artışla birlikte market fiyatları da yükseldi. Nasıl mücadele edeceğiz?” Sorusu üzerine dikkat çekici açıklamalarda bulundu.


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kendisini sorulan hayat pahalılığı, enflasyon soruları üzerine, “Orası serbest piyasa. Marketlerde serbest ekonomi koşulları etkili. Oraya müdahale edemeyiz. Depoculuk farklı, stokçuluk farklı. Marketlerde kendi arzularıyla fiyatları düşürenler var. Depoculuk farklı çünkü market kışın satmak için elmaları depoda tutabilir. Kış boyunca siz onu alacaksınız doğal olarak, o nedenle soğuk hava depolarında tutuluyor. Bununla ürünü kasti olarak tutup, piyasadan çekmeye çalışmayı karıştırmayalım.”
Dedi.

ENFLASYON SORUSUNA İSE,

“Geçen sene ‘Gözlerimdeki ışıltıyı görüyor musunuz?’ demiştim. Muhalefet çok yüklendi. Şimdi ekonomide pozitif gelişme var. Faizleri artırmama kararımızda ne kadar haklı olduğumuz da ortaya çıktı. Kur korumalı mevduat da olumlu netice veriyor. Aslında enflasyonun daha erken düşeceği beklentisi vardı ancak Ukrayna-Rusya savaşı, bu beklentinin geç hayata geçmesine sebep oldu. Gözlerim bu rakamlarla bundan sonra daha fazla ışıl ışıl olacak” yanıtını verdi.
Bakan Nebati, “Kesinlikle TÜİK’ e baskı yapmıyoruz, eleştiriler haksız. Dünyanın en şeffaf verileri bizim ülkemizde “ diye konuştu.