Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Akşam Future&Trends Summit 2023" programına katılıp enflasyonve gündeme dair açıklamalarda bulundu. 


Aralık ayı enflasyonunu TÜİK tarafından yüzde 1.18 olarak açıklanmıştı. Bakan Nebati ise, "Tek problemimiz var, enflasyon. O da son iki aydır düşüş eğiliminde, ve bu düşüş eğilimi devam edecektir. Zira; Küresel Emtia ve enerji fiyatlarında normalleşme başladı. Kurlardaki volatilite azaldı.  Üretici fiyatlarının tüketici enflasyonu üzerindeki artırıcı etkisi azaldı. Beklentilerde iyileşme başladı.  Ayrıca iş dünyamız da enflasyonla mücadelemize fiyat sabitleme kararlarıyla destek oluyor. Sizleri ve tüm iş dünyamızı da fiyat sabitleme kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum" ifadesini kullandı.

BAKAN NEBATİ’NİN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE…

Esasen daha da mutluluk verici olan, medya ve iş dünyamızın milletimizle beraber ülkemizin müreffeh yarınlarını inşa etmek idealiyle bir araya gelmesi; geleceğe yön verme inancına sahip olmasıdır. Esasen daha da mutluluk verici olan, medya ve iş dünyamızın milletimizle beraber ülkemizin müreffeh yarınlarını inşa etmek idealiyle bir araya gelmesi; geleceğe yön verme inancına sahip olmasıdır.
 
Milletimizin bu yöndeki gayret ve cesareti, ülkemizin son 20 yılda kaydettiği başarılarla birlikte giderek artmıştır. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, o düşmanlarına adeta parmak ısırtan dev projelere imza attıkça; o küresel siyaset ve ticarette giderek öne çıktıkça; o masmavi semalarda teknoloji harikası yerli ve milli hava araçlarımızı uçurdukça; milletimiz de bir zamanlar baskılanmış olan özgüvenini yeniden ve çok daha güçlü bir şekilde kazanmış; geleceğe daha umutla bakar, yön verir hale gelmiştir.


İşte bugün, burada, çeşitli sektörlerden iş insanlarımızla geleceği konuşmak üzere bir araya gelmemiz,bu ruhun yansımalarından biridir. Kendisine duyduğu güvenle, yani özgüveniyle Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek olan irade, işte burada ortaya konan iradenin ta kendisidir. Bu vesileyle, sürdürülebilirlik odağında Gelecek ve Trendler Buluşmasını organize eden Akşam Gazetesi’nin tüm çalışanlarına ve bu toplantının gerçekleşmesine katkı sunan herkese milletim adına şükranlarımı sunuyorum.


Bu Zirvenin, ülkemizin geleceğine yön verecek sektörlere dönük potansiyel fırsatları şimdiden değerlendirebilmemiz ve muhtemel riskleri öngörebilmemiz bakımından çok faydalı olacağına inanıyor; ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.