Mersin'den milletvekili adayı olan Bakan Nebati, bölgede seçim çalışmalarına son hız devam ediyor.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) incelemede bulunan Nureddin Nebati, son zamanlarda enerji alanında atılan adımlarla  enerjide bağımlılığı azaltma çalışmalarının sonuç verdiğine dikkat çekti.

Yerli otomobil, nükleer santral ve doğal gaz gibi atılımlarla Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini belirten Bakan Nebati, son günlerde yaşanan fiyat artışı ile vatandaşın gündeminden düşmeyen soğan fiyatlarına yönelik yapılan eleştirilere de yanıt verdi.

IMF Raporu: Türkiye, Kişi Başına Gelirde Dünya Ortalamasının Altına Düştü IMF Raporu: Türkiye, Kişi Başına Gelirde Dünya Ortalamasının Altına Düştü

Hükümet olarak enerjide tam bağımsızlık hedefiyle verilen mücadelelere değinen Bakan Nebati, birçok alanda güçlü adımlar atıldığını söyledi:

"Enerjide tam bağımsızlığa ulaşmak için bizler de büyük mücadeleler vermeye devam ediyoruz. Yenilenebilir kaynaklardan madenciliğe, doğal gazdan elektrik altyapısına kadar birçok alanda güçlü adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Bu güçlü adımlarımızdan biri de hepimizin bildiği üzere 2020'de Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gaz rezervidir. Geçtiğimiz günlerde doğal gaz kuyularının vanalarını açarak deniz altındaki ana iletim hattına doğal gazı vermeye başladık. Yarın inşallah Karadeniz gazının 170 kilometrelik deniz açıklığından ülkemize getirildiğine hep birlikte şahitlik yapmış olacağız."

Soğan fiyatlarına yapılan eleştirileri tiye alan Bakan Nebati, AK Parti olarak büyük projelerin gerçekleştirilmesine öncülük edeceklerini belirtti. 27 Nisan'da Akkuyu ükleer Güç Santrali'nin ilk yakıtının geleceğini söyleyen Nureddin Nebati, muhalefeti devreye alınan projeler üzerinden eleştirdi:

 "Ayın 27'sinde gözünüzün nuru, sizin emeğiniz olan bu nükleer santralin ilk yakıtı da gelmiş olacak. Türkiye Cumhuriyeti, nisan itibarıyla elektrikli otomobilini, akıllı aracını üreten, gemisini denize indiren, gökyüzüne uydusunu gönderen, doğal gazını Karadeniz'den alıp kullanmaya başlayan ve nükleer santralini işletme için hazırlayan bir Türkiye. Onlar ne yapıyor? Türkiye'de mevsimsel koşullarda her zaman fiyat dalgalanmalarının olduğu soğan, patates gibi sebzeler üzerinden politika üretmeye gayret ediyorlar. Bu ülke elektriğiyle, gazıyla, otomobiliyle büyümeye devam edecek. Onlar soğan, patatesle uğraşsınlar, cücüğüne kadar soysunlar. Biz ne yapacağız? Biz yollar, otobanlar yaparak, hızlı trenler inşa ederek onların oynadıkları bu soğanların bir yerden bir yere çok daha kolay şekilde taşınmasını sağlayacağız. Aramızdaki fark bu. Onlar soğan cücüğüyle, biz nükleer santralin yakıtıyla uğraşacağız. Bizim zihin dünyamız böyle çalışıyor, onların zihin dünyası da öyle."