TRT Haber'e konuşan Bakan Nebati, yurt dışı görüşmelerinden sonra “Temiz para getireceğim” diyen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun lk aşamada 300 milyar dolarlık finans sağlanacağına yönelik vaadine yanıt verdi.

Söz konusu olan 300 milyar dolarlık fonun nasıl sağlanacağını sorguladığı açıklamasında Bakan Nebati, şu sözleri kullandı:

''300 milyar dolar nasıl gelecek? 300 milyar dolarlık fonun buraya gelmesi için çok özel bir ikramı olması lazım. Bunun Türkçesi tefeciliktir, size tefeci faizi vereceğim bana o parayı getirin demektir.''

 Bakan Nebati'nin açıklamalarını alıntılayan Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündem olan paylaşımı ise şu şekilde:

Galatasaray 5 futbolcu ile sözleşme uzattı Galatasaray 5 futbolcu ile sözleşme uzattı

Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'nun sözlerine Bakan Nebati'den jet yanıt geldi. Bakan Nebati açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

"Lafügüzafı bırakıp finansal literatürü açıp okursanız, ağzınıza pelesenk ettiğiniz tefeci paralarının birçok ülkeyi ne hale getirdiğini öğrenirsiniz. O kadarına dahi aklınız ermiyorsa, en azından bir arama motoruna 'Türkiye'de 2001 krizi' yazın ve o dönemde neler olup bittiğini okuyarak balık hafızanızı tazeleyin. O karanlık koalisyon dönemlerinde, yıllarca biriktirdiği göz nuru emeğini alabilmek için batık bankaların önünde bekleyen masum vatandaşlarımızı, yılların alın terini bir günde kaybeden esnafımızı ve yaşadığı ekonomik buhranın etkilerinden yıllarca kurtulamayan vatandaşlarımızı da hatırlamış olursunuz. Niyetlerini bozup da bu ülkenin alın terini kimi çıkar gruplarına peşkeş çekebileceğini sananlara, milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de asla geçit vermeyecektir."