Katıldığı ekonomi zirvesinde önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Nebati, Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesapları'yla, Hazine'ye büyük bir dinamit koyulduğunu iddia edenlerin olduğunu, bu iddialarda bulunanlara ise Türkiye Ekonomi Modeli'ni devreye alan Türkiye'nin güçlü bir üretim ekonomisi olma yolunda kararlı adımlarla ilerleyişinde hız kazandığını unutmamaları gerektiğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:

''Biz, dün son 20 yılın, en güçlü bütçe sonuçlarından birini açıkladıktan sonra bu kesimin sesleri çıkmaz oldu. Bazıları da bütçede faiz harcamalarının arttığını söylüyor. Ancak bu eleştirileri yapanlar da çok iyi bilirler ki, sadece faiz harcamalarındaki nominal artışa bakmak doğru bir yaklaşım değildir.''

"Video konferansla yüzyılın toplantısını yapıyorsunuz. Sormak lazım, dilinizi mi yuttunuz? Hani ekonomi, rakamlardı. Biz istikrardır dedik, rakamlardan bahsetmeye başladılar. Dün de dünyanın en zor döneminde 2022 bütçe gerçekleşmelerini rakam rakam ifade ettik mi? Ettik. Rakamları konuşalım. Yoruma bak; 'yurt dışına çıkış harcını kaldıracağım'. Çık rakamları konuş, hani rakamlar gerçeği söylüyordu"

"2022’de Türkiye’nin başarısı karşısında şöyle bir şapkanı çıkar, 'Recep Tayyip Erdoğan haklı çıktı' de, gerçekleri kabul et. Milletimiz, kimin Türkiye için gece-gündüz demeden hizmet aşkıyla koştuğunu, kimin de çarpıtmalardan medet umduğunu çok iyi biliyor. Hiç kimse milletimizin gözünü el çabukluğuyla boyayarak iradesini esir alabilecek güçte değildir. Rakamlar ve gerçekler, gün gibi ortadır. Bilinmelidir ki Türkiye Ekonomi Modeli’ni devreye alan Türkiye, güçlü bir üretim ekonomisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyişinde kesin kararlıdır."  diye konuştu.