Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, partisinin Mersin il başkanlığı tarafından düzenlenen programa katılarak üyelerin bayramını kutladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Düne kadar 'Türkiye Cumhuriyeti Hazinesinde hiçbir şey kalmadı' diyenler daha beş dakika sonra 'Biz iktidara geldiğimizde Merkez Bankasındaki altınları liralara çevirip dağıtacağız' diyor. Merkez Bankasının ve Hazinenin kasası boşsa ne dağıtıyorsun?" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depreme değinen Nebati, depremin açtığı yaraları sarmaya devam ettiklerini belirtti.

Hafta sonu için kritik hava durumu uyarısı: İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlar dikkat! Hafta sonu için kritik hava durumu uyarısı: İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlar dikkat!

Bu felaketlerde yeterince hızlı gitmemenin en büyük suçlusu olduklarını söyleyerek muhalefeti kentsel dönüşüm konusundaki görüşleri nedeniyle eleştirdi. Nebati, vatandaşları muhalif seslere kulak asmadan kentsel dönüşümün sunduğu fırsatlardan yararlanmaya teşvik etti.

Ayrıca yeni mevzuat kapsamında vatandaşların evlerini hızlı bir şekilde inşa edebileceklerini vurguladı. Muhalefeti, hükümetin işini yapmasına izin vermeleri ve yapmamaları gerektiği konusunda da uyardı. Vatandaşların haklarıyla oynamayın. Nebati, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında en çok yatırım yapan ülke olduğuna işaret ederek, Mayıs 2023'te yeniden seçimi kazanacaklarını vurguladı.