Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak İş kongresinde yaptığı konuşmada memur maaşlarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Temmuz ayından itibaren en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını duyurdu. Bu açıklama, memur maaşlarıyla ilgili tartışmaları sonlandırmış oldu.

İkinci el fiyatına sıfır SUV. Chery gemileri yaktı İkinci el fiyatına sıfır SUV. Chery gemileri yaktı

Konuyla ilgili açıklamaları değerlendiren Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memur maaşlarının 'net' rakamıyla ilgili bilgi verdi. Nebati, yapılan iyileştirmelerle çalışanların ve emeklilerin refah kaybının önüne geçtiklerini belirtti. Temmuz ayında yapılacak düzenlemeyle çalışanları ve emeklileri daha da rahatlatacaklarını ifade etti.

Nebati, ayrıca en düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesine yükseltileceğini ve bu artışın memur emeklilerine otomatik olarak yansıyacağını vurguladı. Kamu işçilerinin ücretlerinde de yüzde 45 artış sağlandığını ve öğretmen atamalarının gerçekleştirildiğini belirten Nebati, eğitimin Türkiye Yüzyılı'nı oluşturacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memur maaşlarıyla ilgili açıklaması, çalışanlar ve emekliler arasında olumlu bir etki yaratırken, Maliye Bakanı Nebati'nin açıklamalarıyla da konunun netliği sağlanmış oldu.