Gıdaya erişimde bütün dünyanın çok ciddi problemler yaşadığını ve bütün dünyanın enflasyon ile mücadele ettiğini dile getiren Ticaret Bakanı Mehmet Muş, fiyat artışının bütün dünyada meydana geldiğini ve Küresel çapta meydana gelen problemlerin enflasyon problemini tırmandırdığını söyledi.


‘Türkiye, gıda erişimi ve güvenliğinde sağlıklı bir ülkedir’ şeklinde açıklama yapan Bakan Muş, tahıl koridorunun açılmasının MTI fiyatlarını azalttığını söyledi.

Son dönemlerde özellikle de market zincirleri ile alakalı meydana gelen problemlerden sonra kamuoyunda ciddi bir gündem oluşturan market verileri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mehmet Muş, marketlerdeki verileri takip edeceklerini ve 200 ile üzeri marketlerde fiyatlandırma hususunda takip sistemi kurulmak suretiyle gelen verileri de aynı şekilde kamuoyu ile anlık bir şekilde paylaşacaklarını söyledi.


Peki Neler Olmuştu?


Son zamanlarda enflasyonun gittikçe artış göstermesiyle beraber vatandaşın beli bükülmeye başladığı. 


Market zincirlerin artık etiketi değişikliklerini her gün yaptığı günümüzde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir açıklamada bulunmuş ve market zincirlerinin FETÖ terör örgütü ile ilişiklerinin bulunup bulunmadığını mutlaka araştırılması gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine Market zincirlerinden bin CEO'su çok sert açıklamalarda bulunmuş ve daha sonrasında ise istifa etmişti.

Kamuoyunda adeta infial yaratan problemlerle ilgili açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Market verileri ile ilgili çok sıkı bir takip yapmak suretiyle kamuoyunu aydınlatacaklarını söyledi.