Kamudanhaber- Özel Haber

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen adına soruyoruz.

Atama bekleyen öğretmenlerimize atama müjdesi ne zaman gelecek?

Öğretmenlerimiz aylardır, Ankara, İstanbul, Ankara, İzmir, Van illeri başta olmak üzere meydanlarda seslerini sizlere duyurmaya çalışıyor.

Hükümet seçim öncesinde Sağlıkçılara 85 bin atama müjdesi verdi. Polislere atama müjdesi geldi. Aile Bakanlığında, Spor Bakanlığında ve daha birçok bakanlıkta personel alım duyuruları yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama duyurusunu neden yapamıyor…

Her yıl Şubat ve Eylül aylarında yapılan çift atama bu sene tek atamaya düşürülmesine rağmen öğretmen atama duyurusunun hala gelmemiş olması tüm bunların yanında Cumhurbaşkanımızın daha yeni atama yaptık sözleri öğretmenlerimizi kaygılandırmakta ve üzmektedir.

Öğretmenlerimiz öncelikli olarak Cumhuriyetin 100. yılına yakışır şekilde 100 bin öğretmen ataması talep ediyor.

Bundan daha önemlisi yapılacak öğretmen atamalarında adaletli kontenjan dağılımı yapılmasını istiyor.

Yarın yapılacak kabine toplantısında öğretmen atamaları gündeme gelecek mi?

Sayın Özer’in yarın yapılacak Kabine toplantısında öğretmen atamalarını masaya getirmesi ve öğretmenlerimizin sesine kulak vermesi gerekmektedir.

Yüzbinlerce öğretmenimiz,öğretmen atama sayısını bilmediğinden, kendi branşına gelecek kontenjanı bilmediğinden ve bir belirsizlik içerisinde bulunduğundan 2023 KPSS sınavına yönelik ders çakışmaya bile başlayamadı.

Öğretmenlerimiz bu belirsizlik içerisinde arafta kalmaktadır.

Sayın Özer’in yarın yapılacak kabine toplantısında öğretmen atamalarını eğitimin ilk gündem maddesi olarak masaya getirmesi ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan hatırı sayılır bir atama sayısı ile müjde vermesini istemelidir…