Milli Eğitim Bakanı ve Ordu Ak Parti milletvekili adayı Mahmut Özer CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Bakan Özer, 12. sınıflar için devamsızlık affının geldiğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in konuşmasından satırbaşları şu şekilde;

Türkiye'nin daha önce hiç deneyimlemediği bir deprem yaşadığına dikkat çeken Eğitim Bakanı Özer, depremin ardından eğitim sürecinin normalleştirilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Özer, özellikle çocukların travmayı atlatmaları için tüm imkanları seferber ettiklerini ifade etti.

Bakanlık olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilmeyen hiçbir yapıda eğitime başlamadıklarını ve ilk depremde 24 okulun yıkıldığını açıklayan Özer, en güvenli yapıların okullar olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Bu nedenle kurumların hizmetini devam ettirmek için okulların kullanıldığını ve vatandaşları mağdur etmeden okulların normalleştirme sürecinin tamamlandığını kaydetti.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin yaşadığı zorluklara da değinen Özer, öğretmenlerin çadırların tüm organizasyonunu üstlendiğini ve başlangıçta devamsızlığı kaldırdıklarını söyledi. Ancak beklenenden daha fazla travma yaşandığını belirten Özer, önceliklerinin öğrencilerin bu travmayı atlatmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Bu nedenle Bakanlık olarak not sistemlerini değiştirdiklerini ve sınavlara girmeyen öğrencilerin birinci dönem notunun geçerli olacağını açıklayan Özer, sınavda yüksek not alan öğrencilerin notlarının dikkate alınacağını ve notlarına bakılmaksızın üst sınıfa geçirileceklerini kaydetti.

Öğrencilerin sağlığına da önem verdiklerini vurgulayan Özer, telafi eğitimlerinin 16 Haziran'dan sonra yapılacağını ve sağlık güvencesi sağlamak için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti. Özer, öğrencilerin rahat olması ve fazla yorulmamaları için 3450 destekleme kursu oluşturduklarını ve uzman öğretmenleri bölgeye gönderdiklerini de sözlerine ekledi.

AK Partili isim kendi yerden yere atıp yuvarlandı, CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet şok oldu! AK Partili isim kendi yerden yere atıp yuvarlandı, CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet şok oldu!

Son olarak, Bakanlık olarak her yıl sınavdan sonra devamsızlık affı verildiğini hatırlatan Özer, 10 ilin etkilenmediğini ancak tüm illerin acı çektiğini ifade etti ve 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan bırakılmayacağını söyledi.