Bakan Kurum, yaşanan deprem felaketinin son bir asırda yaşanan en büyük felaket olduğuna dikkat çekerek, ekiplerin sahada yoğun bir arama-kurtarma çalışması içerisinde olduklarını söyledi.

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkan detaylar şu şekilde:

''Bu deprem nüfus itibarıyla baktığınızda doğrudan 13,5 milyon vatandaşımızı etkilemiş durumdadır. İlk büyük depremden sonra bazı binalar yoruldu, ardından ikinci depremle birlikte yorulan ve hafif hasar alan binalar da maalesef yıkılma durumunda kaldı. Şu an deprem bölgesinde süreci 24 esası ile oluşturduğumuz koordinasyon merkezlerinde takip ediyoruz.''

Adana-Gaziantep otoyolundaki hasarlarımızı 24 saattir yoğun bir şekilde gidermeye çalıştık. Yarım saat sonra açımını gerçekleştireceğiz. Bu yolun açılması ile birlikte bölgeye yardım sürecini de hızlandırmış olacağız. Bu sayede bu bölgedeki tüm afet çalışmalarıı hızlandırmış olacağız.

Dün deprem sebebiyle iletişim ile ilgili problemler vardı. Baz istasyonlarının depremden hasar görmesi ve elektrik hatlarındaki hasarlar nedeniyle problemler yaşıyorduk. Mobil baz istasyonlarının bölgeye sevkini yaptık. İnşallah 2 saat içerisinde de buradaki iletişim sorununu sağlamış olacağız.

Vatandaşımıza şu anada kadar AFAD koordinasyonunda gerek barınma gerek yeme içme hizmetlerini eksiksiz bir şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Bölgemizde vatadaşlarımıza 13 bin 500 battaniye, 5 bin 692 yatak, 4 bin çadırımız ulaştırıldı. Hem Islahiye'de hem de Nurdağı'nda hem de merkezde çadır kurulumları başladı.''