Kırklareli'ndeki ilk ziyaretinde Halk Eğitim Merkezi'nde sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu'na; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül ve partililer eşlik etti. Türkiye'nin her anlamda bir dünya ülkesi haline geldiğini belirten Kasapoğlu, Kredi ve burs uygulamalarında büyük kolaylıklar sağlandığını, Türkiye Yüzyılı'na Türkiye'nin sporcularının damga vuracağını,hem hedeflerini gerçekleştirdiklerini hem de yeni hedeflerle daha büyük başarılara yelken açtıklarını kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan detaylar:

Artık Türkiye, bir dünya ülkesi

''Artık Türkiye, bir dünya ülkesi. Her anlamda bir dünya ülkesi. Diplomasisi ile enerjiden tarıma, tarımdan spora, gençlik yatırımlarına kadar bir dünya ülkesi. İşte Türkiye'nin yurtları. Türkiye'nin yurt örneği dünyanın hiçbir ülkesinde yok. 850 binden fazla kapasite ile 800'den fazla yurtla. Talep eden, isteyen her öğrencimizi yurtlarımıza yerleştirdik. Salı günü bütçe komisyonunda açıkladık; 100 kişiden 97'si yurtlarda, bunun başka bir örneği yok. Dedik ya ilk başta 'Bu çatının altında olmak isteyen herkesi, bu kapıları sonuna kadar açarak, tüm imkanları seferber ederek yurtlarımıza alacağız'. Hamdolsun, bunu başardık. İşte diyoruz ya 'Genç odaklı, üretken, hizmet odaklı bir siyaset'. İşte 21 yılda gelinen netice hamdolsun, gençlerini sadece lafla birtakım kuru söylemlerle değil onlara hizmet ederek, onlar için kapıları ardına kadar açarak ortaya konan hizmet anlayışıyla gerçekleşiyor. 500 yurt kapasitesinden 17 kat artırarak 800 binden fazla kapasiteye ulaştık"

İşte genç odaklı siyaset budur

''500 binden fazla öğrenci, 1 milyondan fazla genç krediler ve burslardan faydalanıyorlar. Dün parlamentomuz yasalaştırdı. Sayın Cumhurbaşkanı'mız 2 ay önce ilan etmişti, gençlerimiz artık aldıkları kredileri aynen aldıkları gibi ödeyecekler. 1961 yılından beri Yükseköğretim Kanunu'nda olan enflasyon farklarını da nasıl harçları da tarihe gömdüysek kredi borçlarındaki enflasyon farklarını da AK Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanı'mızın genç odaklı siyasetiyle tarihe gömdük; hayırlı, uğurlu olsun. İşte genç odaklı siyaset budur. Genç odaklı siyaset; gençlere umut vermektir, gençlere heyecan vermektir, onların önünü açmaktır, onları desteklemektir. Siyasette, bürokraside, hayatın her alanında gençlerle aynı yolu el ele, kol kola yürümektir. İşte AK Parti kabinesi, Türkiye'nin en genç kabinesi. Türkiye'nin en genç milletvekilleri AK Parti'de, en genç siyasi kadrolar AK Parti'de. Gençlik bizim gücümüz, o nedenle diyoruz ya 'Türkiye Yüzyılı inşallah gençliğin yüzyılı olacak, dinamizmin yüzyılı olacak'. İnşallah 'Türkiye Yüzyılı'nda, bugüne kadar tesis ettiğimiz bu altyapıyı her alanda başarılı bir şekilde el ele vererek taçlandıracağız" 

Biz biliyoruz ki 'Türkiye Yüzyılı'na gençler damga vuracak

''Biz biliyoruz ki 'Türkiye Yüzyılı'na gençler damga vuracak. Biz inanıyoruz ki 'Türkiye Yüzyılı'na Türkiye'nin sporcuları damga vuracak. Türkiye'nin daha önce temsilci dahi gönderemediği branşlar vardı, uluslararası organizasyonlarda. Hep bakardık, başka ülkeler bunu nasıl başarmış, diye ama artık iş farklı bir eksende. Artık onlar soruyorlar; 'Siz bu işi nasıl başardınız?' diye. 68'den fazla branşı en güçlü şekilde destekleyen bir ülkeyiz. Bu çerçevede de her bir branşta iddiası olan bir ülkeyiz. Artık kafilelerimiz şampiyon olma hedefiyle katılıyorlar büyük gruplarda. Hamdolsun, hem hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz hem de yeni hedeflerle daha büyük başarılara yelken açıyoruz. O nedenle diyorum; 2023 ve sonrası 'Türkiye Yüzyılı', sporunun yüzyılı olacak.''